Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

A felhasználók számítanak /

Beszélgetések az oldal használatáról /

Alkudozás sztorik

Sziasztok. Mostanság már másodjára történt meg velem hasonló: -sztori1-volt fent egy ruhám 1000 Ft-ért, rámírt egy csaj kérdésekkel, meg csináljak még ilyen fotót, meg olyat, és amikor ez megvolt, közelte, hogy ha odaadom 1000-ért pk-val együtt, akkor megveszi. Ha feladom levélként, akkor minimum 280 Ft, plusz az "Ajánlva" szolgáltatás is 280, így ez 560 Forint, amit én álltam volna az 1000 Ft-os vételárból. Ennek a csajnak azt írtam, hogy felezzük meg a pkt, de végül nem vette meg a ruhát. --sztori2-van fent egy ruhám 2500 Ft-os áron. Írt rá valaki, hogy milyen állapotban van, stb, van-e hibája, teljesen új és használatlan a ruha, ezt meg is írtam neki. Errő azt válaszolta, hogy ha odaadom 2000 Ft-ért pk-val együtt, akkor megveszi. Ez így azt jelenti, hogy a vételárból engedjek el 500 Ft-ot, és a maradék 2000-ből még én álljam a pk-t, ami a fent levezetett példa alapján minimum 560 Ft lett volna, ami azért szerintem egy kicsit tulzás. Mikor ezt kifejtettem a hölgynek, köszönte a válaszomat, és annyit írt, hogy tárgytalan... Itt már kicsit felhúztam magam, mert ha azt mondja, hogy megveszi 2500-ért pk-val együtt, erre esetleg még azt mondom, hogy ok, de hogy ezek alapján az amugy sem drágán kirakott 2500 Ft-os ruhán nem maradt volna 1500 forintom. kicsit hosszúra sikerült, bocsi, na de azért na...véleményeket várok, ti mit gondoltok erről?
2016 04 24
Szia! Ezekkel csak annyit tudsz tenni, hogy a bemutatkozásodba beírod, hogy fix áras termékeid vannak, alkudni nem lehet. És, ha valaki még sem olvasná el, a továbbiakban, ahogy eddig is tetted, elmagyarázod neki, hogy köszi, de nem szeretnéd ennél kevesebbért adni. Sok türelmet és kitartást kívánok, ilyenek sajnos mindig vannak/lesznek :(
2016 04 24
Szia! Mindig lesznek olyan felhasználók akik megpróbálnak alkudni, ezzel igazából nagy baj nincs! Viszont érdemes elgondolkodni azon, hogy ha másnak számít pl. 500 ft, akkor neked ez miért ne számítana?! Nem kell velük foglalkozni, ha nagy mértékű alkudozás nélkül nem veszi meg az egyik, majd teljes áron megveszi a másik!
2016 04 24
köszi a választ, Csajok. Talán kicsit félreérthető voltam, nekem nem az alkudozással van bajom, mert az reális keretek közt belefér. Bár én itt még nem alkudoztam, kifizettem a termék vételárát és a pk-t is, fordított esetben viszont mindig elengedem a pk egy részét, ha tőlem vásárolnak, mert igyekszem a vásárlóim kedvére tenni ennyivel is. Lehet alkudni persze, csak ne essünk már át a ló túlsó oldalára, inkább az volt ennek a lényege, hogy ha valaki alkudozik, gondolja már át azt, hogy lehetőleg az üzlet mindkét félnek jó legyen, és eszerint tegyen ajánlatot.
2016 04 24
En alkudozokkal nem szoktam foglalkozni. A postakoltsegen nincs semmi hasznom, azt a vevo allja azert, hogy a ruha be legyen biztositva, hogy ha elveszik a posta altal akkor a karteritesbol visszatudjam fizetni az arat. Az a baj, hogy az 1000ftos ruha mar nem kell nekik, mert 500ft pk az nagggyon sok... Ilyenkor ugy vagyok vele, hogy megveszi mas, elcserelem massal. :)
2016 04 24
Klasszik kedvenc, tegyuk fel egy 3000-re kiirt darabbal kapcsolatban: Se egy szia, se egy szabad-e meg, semmi.. "1500-ert vinnem" "Koszi, en meg a kiirt aron adnam el."
2016 04 25
> lionella: > Klasszik kedvenc, tegyuk fel egy 3000-re kiirt darabbal kapcsolatban: Se egy szia, se egy szabad-e meg, semmi.. "1500-ert vinnem" > "Koszi, en meg a kiirt aron adnam el." :D na igen, a másik véglet :)
2016 04 26
> lionella: > Klasszik kedvenc, tegyuk fel egy 3000-re kiirt darabbal kapcsolatban: Se egy szia, se egy szabad-e meg, semmi.. "1500-ert vinnem" > "Koszi, en meg a kiirt aron adnam el." Én erre tipikusan azt a választ adom, hogy: Köszönöm, de 3000 Ft-ért eladó. :D Teljesen megértem az álláspontodat, főleg ha pl. "drágább" termékről van szó, és ha korrekt kereteken belül történik, egész mondatos válaszokkal, akkor nekem sincs vele semmi bajom az alkudozással, de az nagyon felháborító, amikor még egy köszönéssel sem tisztel meg, de én azért adjam fele annyiért a ruhát, és lehetőleg vigyem is házhoz.
2016 04 26
Mostanában velem is egyre több ilyen történik és hát nem is tudom lehet inkább nekem kellemetlenebb mint a másik félnek... Tegnapi eset pl : árultam egy fölsőt 1500FTért (eredeti ára 3500 körül volt és szinte új ) rám ír egy lány hogy "szia 1300FT-ért pk-val együtt vinné" Megfogtam a ruhát lemértem, majd kikerestem ajánlottan mennyi is lenne ... 750FT csak a posta ktg És elgondolkodtam, hogy most akkor ő nincs tisztában a postai árakkal ?! vagy mi ?! Mert hogy alkudozik az még oké de eleve az árból is faragott le meg még a posta is legyen benne... az már sok szerintem. Tehát amit kiraktam ruhát 1500FT ért még talán a posta felét álltam volna annyit engedtem volna ... de ha így eladtam volna lett volna 550FT amit plussz 1000FTért árultam :D Nem is a pénz a lényeg, mert már volt rá példa hogy 1000FTokat engedtem valakinek... Meg ha nagyobb összegről van szó azt mondom hogy én is alkudnék pl 5000FT felett... De nem 500 és 1500FT között.. :D
2016 05 19
Sziasztok! Én is mindig olyanokat fogok ki, aki a kiírt áron szeretné postaköltséggel együtt. 1000-2000 Ft-os dolgokat árulok...sokan nincsenek tisztában azzal mennyi a postaköltség, illetve nem érti miért nem adom fel csak simán, ajánlott levél helyett. Elég kellemetlen, hogy mindenki csak alkudozó üzenetekkel talál meg. Hibátlan dolgokat árulok, amelyek egyátalán nem, vagy alig használtak. Eddig 90%-ban mindenkinek engedtem az árból. De mostmár megmakacsoltam magam..várok inkább türelmesen olyan valakire aki megveszi a kiírt áron.
2016 05 25