Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

A felhasználók számítanak /

A gardrobcsere.hu felhasználóiról /

Segítsetek mi a teendő ilyenkor?!?!?

Sziasztok nem régóta használom az oldalt és eddig csak pozitív tapasztalatom volt eladóként is és vevőként is! Most eladtam egy ruhát hosszas beszélgetés és mérés után postázva A ruha címke M-es de hivatalos méret tábla alapján sem M-esnek felel meg es én is Xs-S méret vagyok így írtam a hirdetésben h erre a méretre ajánlott Mindent mértem is a vevő kérésére a mérés alapján jónak ítélte meg Megkapta írta is hogy nem feszül rajta jó lesz Ma reggel irt h mégis nagy mert M-es a címke es vegyem vissza a ruhát Köteles vagyok visszavenni???? Ti mit tennétek? Nekem volt olyan h megvettem jónak tűnt magamon mégsem úgy állt ahogy elképzeltem de nem akartam visszaküldeni próbáltam továbbadni mert sajnos ez szerintem benne van a pakliban Ti hogy látjátok? Nem akarok inkorrekt lenni de úgy érzem hogy a mérésekkel mindent megtettem hogy el tudja dönteni Segítsetek Legyszives
2017 03 10
Szia, nem vagy köteles visszavenni, főleg úgy, hogy feltüntetted a hirdetésben a cimke és a valós méretbeli különbséget, és ha jól értem üzenetben el is küldted a pontos méreteket. Ha a vevő nem tudja a saját méretét, az már legyen az ő gondja, és ha nagyon nem kell neki, adjon túl rajta. Te korrekt voltál, minden tőled telhetőt megtettél.
2017 03 10
Adja el, ha tudja. Még látatlanba, csak rámondott méretre jogosan háborodik fel, de ha te lemérted neki, akkor ne legyen lelkiismeret furdalásod, hisz tudta, mit vesz.
2017 03 10
De ha eloszor irta h nem feszul rajta es jo lesz akkor utana miert mondja, hogy meg sem jo masnap? Szerintem csak meggondolta magat vagy hulye, hagyd ra, nem vagy kotelezheto semmire. Pontos mereteket kapott es meg le is okezta miutan megkapta.. most csak szivozik.
2017 03 10
Köszönöm Lányok :) Én is így gondolom de kiváncsi voltam hogy mi itt a szokás mert nem szerettem volna ebből kellemetlenséget Pontos cm-Ben írtam le neki a méreteket mindent amit kért úgyhogy én ezt ennyiben hagyom akkor is ha negatívan értékel majd engem!
2017 03 10
Szokas? akkor a kivetel erositi a szabalyt? ; ) szerencses vagyok, mert en az elejen egyszer nagyon "belenyultam", aztan csak lötyögtek rajtam a ruhak amiket vettem. : ) de nagyon keszseges volt az elado, es visszavasarolta oket. Bar visszavenni nem vagy koteles, azert gondolom szeretnel elegedett vevoket, es nem csupan megszabadulni vegre a dolgaidtol.
2017 03 11
Ez már inkább lelki dolog szerintem nála... Pánik hogy úristen én nem hordhatok M-es ruhát csak XS-es S-eset.. Nem 1x árultam rossz méretezésű ruhákat és sokszor észrevettem pl egy L-es méretezésű fürdőruhánál ami M-esnek felelt meg..amit az én XS-S méretemre próbáltam fel(170centivel 48kilóval) hogy tudjak képeket készíteni róla.. Első 5 érdeklődőm csak olyan volt aki kiakadt hogy "úristen ez nem XS? Dehát te felpróbáltad és te vékony vagy és nekem is ilyen méreteim vannak.... Ez M? Sosem volt M-es fürdőruhám köszi szia..." Közben meg láttam a feltett képeik alapján hogy jó lett volna rájuk csak húznak egy határt hiába lett volna centibe jó rájuk.. Mint mikor egy nálam sokkal sokkal husisabb lány aztmondja hogy csak 50kiló ez valami ilyen lehet.... Inkább beletuszkolná magát egy Xs-S méretbe csak hogy elmondhassa akkorát hord.. Te korrekten lemérted nem érhette meglepetés. Esélye volt, hogy hozzámérje a saját ruháihoz.. Egyszerűen duzzog. A helyedben meg se fordulna a fejemben visszavásárolni tőle a ruhát. Így járt, te pontos adatokat adtál amivel először nem is volt gondja.. Inkább vágná ki a címkét az ilyen de komolyan:D
2017 03 11
Szerintem is korrekt voltál. Lemérted neki a kért méreteket,ha nincs tisztában h milyen méretű ruhákat hord,az már legyen az ő baja! Legfeljebb eladja. Ez egyébkánt velem is előfordult már,írt egy vevő egy termékemre, a termék mefelelt a cimkéjén feltüntetett méretnek. Lemértem neki a kért méreteket,el is postáztam neki. Beszélgettünk előtte,akkor azt írta hogy jó lesz neki,a mért centik alapján,aztán mikor megkapta és felvette,írta nekem hogy termékemmel baj van mert h szerinte nem felel meg a cinkéjében feltüntetett méretnek a ruha,meg hogy nagy lett neki. Egyébként egy XL-es méretű fürdőruhát vett tőlem,ő azt mondta s-m méretű ruhákat hord. Na már most én nem tudhatom senkinek sem h milyen méretet hord hord valójában...az általam lemért adatok alapján azt mondta jó lesz neki a fürdőruha,de mint utólag kiderült nagy lett neki. Azt akarta vegyem vissza a fürdőruhát,és követelte vissza a pénzét. Én nem vettem vissza a fürdőruhát,és a pénzét sem adtam vissza. Ha nincs tisztában a méretével,az legyen az ő baja,hiszen én lemértem neki a kért méreteket.
2017 03 12
én is jártam már úgy, hogy mégsem lett jó egy ruha, vagy pár nap múlva meggondoltam magam, de ez az én hibám volt, eszembe se jutott volna az eladót zaklatni, hogy vegye vissza. nem kell visszavenned, a lány majd eladja valaki másnak :)
2017 03 12
Teljesen korrekt! Pénztártól való távozás után.... Annál is inkább mivel elképzelhető megvette és használta egy alkalomra, utána vissza passzolná neked....hmm Jól tetted h nem vetted vissza.
2017 03 12
> sissy79: > Teljesen korrekt! > Pénztártól való távozás után.... > Annál is inkább mivel elképzelhető megvette és használta egy alkalomra, utána vissza passzolná neked....hmm > Jól tetted h nem vetted vissza. Tudom hogy nem ide tartozik de nem tudom sajnos hogy kell külön kérdést írni volt egy termék ami még volt hirdetve 18ft ért és a hölgy azt mondta hogy csak elirta... Jogomban áll azt annyiért elkerni? Előre is köszönöm
2017 03 12
> Tudom hogy nem ide tartozik de nem tudom sajnos hogy kell külön kérdést írni volt egy termék ami még volt hirdetve 18ft ért és a hölgy azt mondta hogy csak elirta... Jogomban áll azt annyiért elkerni? Előre is köszönöm Szia! Szerintem nem... mármint ha belegondolsz ez nem egy bolt ahol, ha elírják az árat kötelesek annyiért eladni. Mivel magánszemélytől vásárolsz. Egyébként sajnos az oldalon elég gyakoriak a hibák. Pl leírod a termek leírást stb stb és amikor visszanézed a hirdetést ott sincs...
2017 03 13
1, Megkért, hogy mérd le a terméket ami alapján el tudta dönteni, hogy jó lesz-e vagy sem. 2, Ha elkérte a méreteket akkor ha nem hasonlította össze őket egy saját ruhájával az az ő hibája ugyanis ilyen esetben akkor minek kéri el?!?! Találomra megmondja a méretekből, hogy az nem jó vagy jó? Össze kellett volna hasonlítani ő ezt nem tette meg tehát az ő mulasztása és meggondolatlansága... 3, Ha nem írtál volna pontos méreteket/centiket akkor talán részben jogos lenne a reklamációja, de így semmiképp sem. 4, Neked kell eldöntenem innentől kezdve, hogy akarsz-e ezzel foglalkozni vagy sem de szerintem ezzel felesleges ugyanis NEM A TE HIBÁD, hogy nem lett jó. Főleg, hogy segítőkész voltál és mértél is :)
2017 03 13