Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

A felhasználók számítanak /

Beszélgetések az oldal használatáról /

Ki határozza meg a személyes átvétel helyszínét?

Én vevőként mindig az eladóra bízom, hogy mondjon egy helyszínt, ahol átvehetem a terméket, de a másik oldalon kevésbé tapasztalok rugalmas hozzáállást - sokan szeretik megmondani, hogy hol és mikor vennék át az általam árult ruhadarabot. Persze hajlandó vagyok kompromisszumra, de előfordult már, hogy az ingyen elvihető termékre írta valaki, hogy itt és itt venné át. Nem igazán értem, hiszen a boltba is el kell menni, ha szeretnénk venni valamit. Én újabban - a sok negatív tapasztalat, hiábavaló várakozás miatt - bevezettem azt a "szabályt", hogy 1000 Ft alatt minden esetben én határozom meg, hogy hol lehet átvenni a ruhákat. De kicsit tartok attól, hogy emiatt elveszítek néhány vásárlót, mert nem járok minden nap a legforgalmasabb csomópontokon, de időm sincs sokszor feleslegesen utazgatni.
2017 08 25
Ugyan én vásárolni nem szoktam itt csak eladni így arról az oldalról tudok nyilatkozni. Én frászt kapok attól, hogy a vevők többsége szinte házhoz kéri az átvételt... Pesten szoktam személyesen átadni a dolgokat, de Pest megyében élek. Általában bármelyik belvárosi csomóponthoz is minimum egy órát utazok. Én kihangsúlyozom hol tudja átvenni és ha neki nem jó én nem megyek el a világ végére miatta... Ő a vevő, ha annyira szeretné a terméket jöjjön el érte, de én sem mondom azt neki, hogy utazzon miattam másfél órát Vecsésre. Tehát, ha emiatt nem kér valaki egy terméket nem is akarta igazán. Ilyen esetben én még fel szoktam kínálni a foxpostot és akkor az árból is engedek, de nagyon ritka, hogy ezt elfogadná valaki. Szerintem ne aggódj emiatt! Ha tényleg szeretné az adott terméket akkor hajlandó lesz megmozdulni érte. (:
2017 08 26
Sztem alapból a vásárlónak illik igazodni az eladóhoz, hiszen neki kell a cucc. Kivételes esetek persze felülírhatják a dolgot. Ha mondjuk nem egy városban laknak, pl: az eladó pesti, a vevő pedig nem. Hiszen pestiként ingyen tud az ember mászkálni, mert feltehetően van bérlete, míg a másik fél lehet nem is ismeri annyira Pestet, illetve neki pénzbe kerül ott utazgatni. Ilyeneket érdemes figyelembe venni, de ha nincs semmi extra körülmény akkor a vevő menjen az áruért, végülis ez nem webshop, hogy megrendeli oda ahova akarja. Én Pest megyében lakom egy kis városban, de mégis mindenki Budapesten szeretné átvenni a termékeket. Meg sem fordul a fejükben hogy nekem oda be kell utaznom, ami nem 5 perc, ráadásul pénzbe kerül. Én ezeket passzolom, mert számomra nem éri meg sem pénzben, sem időben. Személyesen csak a saját lakhelyemen adok át bármit is. Emiatt kevesebb az eladásom, de nekem még mindig így a legkedvezőbb. Ezt meg mindenki maga tudja eldönteni neki hogy jó.
2017 08 26
> BMelinda: > Én vevőként mindig az eladóra bízom, hogy mondjon egy helyszínt, ahol átvehetem a terméket, de a másik oldalon kevésbé tapasztalok rugalmas hozzáállást - sokan szeretik megmondani, hogy hol és mikor vennék át az általam árult ruhadarabot. Persze hajlandó vagyok kompromisszumra, de előfordult már, hogy az ingyen elvihető termékre írta valaki, hogy itt és itt venné át. Nem igazán értem, hiszen a boltba is el kell menni, ha szeretnénk venni valamit. > Én újabban - a sok negatív tapasztalat, hiábavaló várakozás miatt - bevezettem azt a "szabályt", hogy 1000 Ft alatt minden esetben én határozom meg, hogy hol lehet átvenni a ruhákat. De kicsit tartok attól, hogy emiatt elveszítek néhány vásárlót, mert nem járok minden nap a legforgalmasabb csomópontokon, de időm sincs sokszor feleslegesen utazgatni. Egyetértek Firkaltnyul-lal! Ezer éve bonyolítok le adás-vételt, régebben egyetemistaként bárhova elmentem a cuccokkal, hogy legyen egy kis költőpénzem, de annyi komolytalan időrabló emberrel találkoztam feleslegesen/mondták le a találkozót, (vagy le se mondták!) hogy befejeztem. A másik faktor pedig, hogy már autóval járok, nincs bérletem, és mivel a cuccaim nagy részét olyan olcsón adom, hogy 1-2 napi benzinemre se futná belőle, így csak ott vállalok átvételt, ahol amúgy is megfordulok. Az időről nem is beszélve, az megfizethetetlen! Ezáltal bár kevesebb levelezésből lesz találkozó, viszont amiket sikerül leszervezni, azok kivétel nélkül elviszik a cuccaim, mert komolyan gondolták a vásárlást, vagy pedig ha nagyon nem jutunk dűlőre, akkor Foxposttal MPL-el küldöm, hiszen 500 forint alatt kijön a posta ezekkel a csomagküldőkkel, és akit tényleg érdekelnek a cuccaid, azok hidd el, el fognak menni érte, ha nem is Vecsésig, de valameddig biztos!
2017 08 30
Én azt bírom, amikor nem is vásárolni, hanem csak megtekinteni akarják. Pl nem hoznád el a kabátot amit hirdetsz az ország másik végébe, hogy megnézzem? Vagy kinéz 10 cuccot, és mindet vigyem már el megmutatni, mert képen nem látja jól a színét. Majd azért utazok órákat, több ezer forintért, nagy csomaggal, hogy megnézze. Vannak pofátlan emberek... Ha valaki annyira ragaszkodik a személyes átvételhez, menjen el érte ő. Vagy ha nem akar utazni, akkor fizesse ki az eladónak előre az útiköltséget.
2017 09 02