Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Gardrobcsere.hu Blog

Főoldal Blog Eladói tapasztalatok 3.

Eladói tapasztalatok 3.

Ahogy ígértük, ezen a héten Baba711 osztja meg veletek sikerének titkát! 

Sziasztok!

Egyetemista vagyok, és pár évente költöznöm kell, mert vidéki vagyok és albérletben lakom, így az 1-2 év alatt felhalmozott, de csak szekrényben álló cuccoktól kénytelen vagyok megválni, mivel a hely sajnos kevés. A cuccaim többsége költözéstől költözésig dobozokba rendezve hever a szekrények tetején vagy ahol épp helyet találok nekik, de hála ennek az oldalnak, már több mint 100 cuccomat el tudtam adni/cserélni, így csökkent a felesleges cuccok mennyisége és mindenki jól járt. Köszönet az oldal készítőinek!  Smile

Megkértek, hogy írjak pár gondolatot arról, hogyan sikerült ilyen sok üzletet lebonyolítanom, így erről írok:

1) A termékeim nagy részét pár száz forintért adom, az árakat a kihasználatlanságuk és megvételi áruk alapján határozom meg, többnyire a bolti ár 1/2 -től 1/20-áig az állapottól, minőségétől függően.  Sok kacatom van, melyek számomra teljesen értéktelenek, ezeket ingyen vagy 50-100 Ft-ért szívesen odaadom bárkinek, aki hasznát veszi Smile

ar0

Szóval az első ok, hogy nagyon olcsón adom a cuccaim, és rengeteg ajándékot, kedvezményt adok, hogy nagyon megérje a vevőnek.

2) Szerintem fontos a gyors reagálás, naponta többször is olvasom az üzeneteket és amint tudok, egyből válaszolok is, így több üzlet a vevő érdeklődésének napján megköttetett. Én is szeretem gyorsan lebonyolítani az ügyleteket, így nincs belőlük keveredés.

 gyors

3) Másik a korrektség: ha a vevő jelzi, hogy meg szeretné vásárolni, és ő az első érdeklődő akkor övé a termék, nem adom el a háta mögött, ha több érdeklődő van, akkor jelzem neki, hogy mielőbb kiderüljön komoly-e a szándéka, és ne várakoztassam a többieket. Sokszor ez nehéz dolog, mert ha 1-2 napig nem jelentkezik be az illető, akkor sajnos nem tudom gyorsítani a dolgot, ezért is van a 3 napos határidő.

 4) Jó minőségű képeket igyekszem készíteni, a ruhákat, ékszereket felvéve is megmutatom, hogy az érdeklődő minél pontosabb képet kapjon a termékről. A termékek állapotáról, minőségéről pontos leírást készítek, az esetleges hibákat is feltüntetem ha van ilyen. Bármilyen kérdésre gyorsan válaszolok, szívesen mérek is.

fotos

 

5) Postázok is szívesen, az üzletek 1/3-át így bonyolítom. Ebben az esetben még több képet, információt mondok el a termékről, alaposan végigbogarászom nincs-e valami eddig észre nem vett baja, hiszen a vásárló élőben nem láthatja vásárlás előtt, és számomra fontos, hogy amit elpostázok, azzal tökéletesen elégedett legyen a vásárló. Az utalás megérkezte után másnap fel is adom a termékeket, ajánlva, így a termék biztosan nem veszik el, és a vásárló gyorsan kézbe kapja, ami kényelmes.

 posta

6) Tisztelet is fontos számomra, bemutatkozom, nem titkolom ki vagyok, és nem verek át senkit.

 7) Pontosság: mindig igyekszem pontosan a megbeszélt helyszínre érkezni, és ha bármi történne arra az esetre pedig a telefonszámcsere nyújt megoldást. Senki nem szeret várakozni, mindenkinek van dolga, tiszteljük meg egymást azzal, hogy pontosak vagyunk, ha bármi adódik akkor pedig időben telefonon jelezzünk neki, hiszen az itteni leveleket sokan nem tudják napközben olvasni.

 8) Próbalehetőséget is biztosítok, ha valaki kételkedik abban, hogy a termék mérete megfelelő-e Smile

9) Tisztaság: minden ruha tiszta, mosott, állatszőr, szösz és cigiszag mentes, és minden más terméket is tisztán adok át, hiszen a vásárló sem szeretné más után a koszt eltávolítani.

clean

Jövő héten az eladói tapasztalatok rovatot Zeldalove írásával zájuk Wink 

Örülök, hogy osztoztok a véleményemben :) Ezek az eladói tapasztalatok már teljesen elbújtak az oldalon, talán érdemes lenne az új oldalon könnyebben elérhetővé tenni ezeket az írásokat, segítve az új tagokat a sikeresebb használatban :)
Nagyon örülök ennek az oldalnak, hogy létrejött! :) Kár, hogy ezek nem magától értetődő dolgok sokak számára, de örülök, hogy egyszerűen és érthetően összegzésre került minden :) Köszönjük!
Én is remélem, hogy az alapelveket sikerül tudatosítani, és egy jól működő közösséget kialakítani :)
Én is, szerintem nagyon hasznosak! Köszönöm a lányoknak ezúton is, hogy megírták!
remélem nemcsak én olvasom ezeket végig :-))
Egy olyan közösség vagyunk, ahol vásárolhatsz, eladhatsz vagy cserélhetsz ruhákat
Vétel - eladás