Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

Szépség, stílus, egészség /

Egészség /

Gyógyszer pattanásokra?!

Lányok! Segítséget, véleményeket szeretnék kérni Tőletek. Biztos vannak olyanok, akiknek valamilyen tapasztalata van izotretinoin tartalmú gyógyszerekkel (pl. Roaccutan), amiket a bőrgyógyász ír fel pattanásra. Eléggé el vagyok keseredve :( Orvostól orvosig rohangáltam, mire az egyik végre kibökte, hogy felírná nekem a gyógyszert, de amikor utánaolvastam, eléggé veszélyesnek tűnt + csak fog.gátlóra hajlandó felírni... A probléma csak az, hogy nagyon szeretnék már végre megszabadulni tőlük (elég durva, csomócskák és hegek maradtak utána az arcomon), de láttam durva képeket és videókat, és ezek alapján félek belekezdeni a féléves kúrába. Kinek milyen tapasztalata van ezekkel a gyógyszerekkel?
2016 02 02
Szia! Gyogyszert semmi esetre sem szednék. Ki tudja milyen hatassal lesz a szervezetedre. Amit viszont nagyon ajánlok az a manna feketeszappan. Eleg pici es nem a legolcsobb, de nagyon hatasos. En mar nagyon reg hasznalom es oszinten mondom, teljesen megeri az arat. :)
2016 02 03
> hilvi8: > Szia! > Gyogyszert semmi esetre sem szednék. Ki tudja milyen hatassal lesz a szervezetedre. > Amit viszont nagyon ajánlok az a manna feketeszappan. Eleg pici es nem a legolcsobb, de nagyon hatasos. En mar nagyon reg hasznalom es oszinten mondom, teljesen megeri az arat. :) Köszi a tippet, utánaolvasok! :)
2016 02 03
Nekem 2 dolog jött be. Az egyik a fekete manna szappan, a másik az egészséges étkezés. Amióta kizártam az életemből a fehér cukrot, glutént és laktózt azóta sehol egy patti. Na jó ez nem igaz, a nehéz napok előtt azért becsúszik 1-2 de azt a manna szappannal lehet orvosolni :-)
2016 02 04
Szió! Belsőleg kellene támogatnod a szervezetedet. 🤗 Vas tartalmú vitaminokkal, ha mondhatok ilyet. Minden pattanás gyulladás. Gyulladas gyógyítása vas bevételével lehetséges. Így az egész szervezetre jótékony hatással van. Mivel nők vagyunk, ezért ez nagyon fontos. Valamint heti rendszerességgel radirozni a bőrt, mivel folyamatos hámlassal ujul meg. Levegőztetni, nem elfedni. :) Írj vissza, mert érdekel, hogy hogy haladtal. Üdvözlettel, Merci
2016 02 16
Én is Annushkával tudok egyet érteni, sosem szerettem ezt az öndiagnosztizálgatós, kuruzslós módszert. Nem véletlenül orvos az orvos, lehet más probléma mutatkozik ebben a formában meg...:) Sokan mondják a paleot is, hogy az jajj de jó, meg az ősember is azt kajálta...most nem azért, de mennyi is volt az ősember átlag életkora? 35 év? Erre gondoljon mindenki, aki esküszik az ősemberes orvoslásra/étkezésre. Nem kell ennyire elutasítani a modern kor vívmányait. Ha nem lennének akkor továbbra is simán belehalnánk a náthába, a szülésbe, egy kisebb gyomorrontásba!
2016 03 31
Én is Annushkával tudok egyet érteni, sosem szerettem ezt az öndiagnosztizálgatós, kuruzslós módszert. Nem véletlenül orvos az orvos, lehet más probléma mutatkozik ebben a formában meg...:) Sokan mondják a paleot is, hogy az jajj de jó, meg az ősember is azt kajálta...most nem azért, de mennyi is volt az ősember átlag életkora? 35 év? Erre gondoljon mindenki, aki esküszik az ősemberes orvoslásra/étkezésre. Nem kell ennyire elutasítani a modern kor vívmányait. Ha nem lennének akkor továbbra is simán belehalnánk a náthába, a szülésbe, egy kisebb gyomorrontásba!
2016 03 31
Nem támadtuk az orvostudományt! Semmi problémám nekem személy szerint vele, de sajnos sokszor csak az van - tapasztalataim szerint - hogy felír a háziorvos is 5-6 féle akármit ránézés alapján egy megfázásra, holott csak egy kis pihenés és vitamin kellene. Másik: egyszer-kétszer voltam bőrgyógyásznál én is és kb. 2 méterről ránézett az arcomra, kiírt egy patikában kikeverős krémet meg neutrogénát. Jól meg is szívtam vele. Én sem utasítom el, de csak a legvégső esetben folyamodom pl. fejfájás esetén is gyógyszerhez, mert sokszor fejfájással jelez a szervezetünk, hogy helló, keveset ittál. (Ill. a gyógyszerek sokszor csak tünetmentesítenek.) Nem általánosítani akarok, csak kiragadtam egy dolgot aminek okán egyből mindenki gyógyszer után kap, pedig csupán oda kell figyelni a szervezetünkre. Nyilván nem a drasztikus betegségekre gondolok, hogy halogassuk az orvost meg ilyenek, csak ezekre az apróságokra(pattanások, hajhullás, fejfájás: nem huzamosabb ideig..stb.). Lényeg a lényeg: A gyógyszereknek durva mellékhatásaik lehetnek, egyénenként természetesen változó, így előbb kevésbé "drasztikus" módszerekkel érdemes próbálkozni - szerintem - és megfigyelni hatásos-e. Nem minden orvosra érdemes hallgatni, 2-3 hét próbaidőt kaphat egy gyógynövényes dolog is, hátha... Ha az sem használ semennyire, nyilván marad a gyógyszer. Hű, jó hosszúra sikeredett.. :D
2016 03 31
En szedtem roaccutant, vegig az egesz kurat es az alkalmi szem es szaj szarazsagon kivul semmi bajom nem volt tole, azokat meg mukonnyel es ajakbalzsammal konnyu orvosolni. Ezek nem egyszeru gyogyszerek, tehat az orvos is csak gondos merlegeles utan irjhatja fel. Rendszeresen vesznek toled majd vert a kura alatt, ha valami nem stimmelne, rogton eszreveszik. Ha az enyhebb megoldas is szoba johet nalad, hidd el nem fog nagyagyuval verebre loni rogton...
2016 07 03
Szia! Régen nagyon sok pattanásom volt, főleg serdülő koromba.. Világos is volt a bőröm, amin ugye még rondább a pattanás. Szalicilsavat kezdtem el használni és nagyon gyorsan megszabadított a pattanásoktól :). Ma már át álltam a szoláriumra, ami szép színt is ad meg a pattanásaimat is eltünteti, de, ha neked a szolárium kizárt, azt is megértem. Szalicilsavval pedig óvatosan, mert szárítja az arcbőrt! Mindenféleképpen csak a problémás területekre kend fel :) Nem mar, nem csíp és még olcsó is, patikában tudod beszerezni. Jó szépülést! :P <3
2016 08 08
Én szedtem valami gyógyszert még tinikoromban,nem tudom pontosan ez volt-e az,de mindenképpen valami nagyon hasonló. Életem legjobb döntése volt!! Mondjuk nem is gondolkoztam egy percet se,akármire hajlandó lettem volna,hogy normalizálódjon az arcbőröm. Csodaszer.
2017 01 21
> Arvael19: > Lányok! Segítséget, véleményeket szeretnék kérni Tőletek. > Biztos vannak olyanok, akiknek valamilyen tapasztalata van izotretinoin tartalmú gyógyszerekkel (pl. Roaccutan), amiket a bőrgyógyász ír fel pattanásra. Eléggé el vagyok keseredve :( Orvostól orvosig rohangáltam, mire az egyik végre kibökte, hogy felírná nekem a gyógyszert, de amikor utánaolvastam, eléggé veszélyesnek tűnt + csak fog.gátlóra hajlandó felírni... A probléma csak az, hogy nagyon szeretnék már végre megszabadulni tőlük (elég durva, csomócskák és hegek maradtak utána az arcomon), de láttam durva képeket és videókat, és ezek alapján félek belekezdeni a féléves kúrába. > Kinek milyen tapasztalata van ezekkel a gyógyszerekkel? Szia!:) Én kb 15-16 éves koromban szedtem az általad fent említett gyógyszert.Nagyon pattanásos voltam, de nekem semmilyen mellekhatása nem volt, viszont nagyon szépen lezisztult a bőröm. Most 21 vagyok, azóta sincs semmi problémám vele, nagyon szép tiszta bőröm van, néha néha ha kijön egy. :)
2017 01 24
sziasztok! én kb 13-14 éves koromban kaptam gyógyszert a bőrömre, nem roaccutan volt, annál gyengébb. azóta nagyon durván száraz a bőröm, nem használ szinte semmi, úgyhogy nagyon gondoljátok meg, hogy megéri e.
2020 07 15
Ha pattanásos a böröd, azt nem gyógyszerrel kellene kezelni. attól csak káros mellékhatások lesznek. Valami baj lehet a táplálkozásoddal, azon kellene változtatni... Egészséges élelmiszereket, zöldséget, gyümölcsöket fogyasztani évszaknak megfelelöen. ïgy további infok nélkül mást nem lehet mondani. Nagyon fontos hogy a börre ilyenkor különösen nem szabad púdereket stb.. tenni, mert eltágítja a pórusokat.. a pattanásokat le lehet száritani akár fogkrémmel...
2021 08 22
Hetente egyszer pakolás: olviaolaj, méz, szódabikarbóna.
2021 08 22