Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

A felhasználók számítanak /

A gardrobcsere.hu felhasználóiról /

Rugalmatlan eladók, rugalmatlan vevők

Nem tudom én vagyok-e ilyen szerencsés, de rendre belefutok olyan vevőkbe akiknek nem jó ha felsorolok 6 átvételi pontot, nekik csak az az egy a jó, amit ők akarnak a világ másik felén. Ha felajánlom a postázást, akkor az meg drááága, nem jó sehogysem, kb te érezd magad megtisztelve, hogy megvennék tőled a terméket. A másik része meg az eladó...írtam egy táskára, hogy vinném pesti átvétellel, erre írja az eladó a házszámot...o.O Hát mondom magamban házhoz azért nem megyek, írtam neki hogy esetleg forgalmasabb csomópontokon át lehet-e venni. Erre: jaj már viszik. Hogy lehetnek emberek ilyen rugalmatlanok és mindenféle problémamegoldási készséget mellőzőek? Semmi kompromisszum, semmi gondolkodás csak ha neki nem jó és meg kell mozdulni, akkor ő nem viszi/nem adja el, mert meg kell mozdítania a kis fenekét. Én meg direkt felajánlok 6-7 helyszínt (van aki rögzíti, hogy csak itt és itt lehet átvenni, gondoltam én ezt elkerülöm), de basszuskulcs már...
2017 02 25
Nálam is konkrét budapesti címek vannak megadva mint átvételi lehetőségek, de ez azért van, mert én magam Péceli vagyok (jelenleg bérlet és autó nélkül) mégis szerettem volna Budapesti átvételi /megtekintési lehetőséget nyújtani a vevőimnek, ezért megkértem a rokonaimat/barátaimat hogy segítsenek, azzal, hogy beviszik magukkal Pestre ha úgy adódik. Namármost nekik nem mondhatom, hogy ugráljanak ide-oda mert a vevő esetleg azt szeretné bármennyire is szeretném... Ezért van nálam is konkrét házszám, sőt néhol még időintervallum is... (a postázási lehetőségek mellett) Az eladóknak rengeteg idő a cuccokat fotózni, feltenni , méregetni, kérdésekre válaszolni, becsomagolni is már alapból amit saját szabadidejükből, és pénzükből szó nélkül megtesznek. Az A-ból B-be szállítást már nem mindenki tudja rugalmasan megoldani. Ok, ha valaki bérlettel vagy autóval jár-kel egész nap Budapesten (vagy a nagyobb városokban) annak ez nyilván könnyebb, de ezt NEM LEHET elvárni mindenkitől ! (Viszont ha nem tudja megoldani az eladó akkor az elvárható tőle, hogy ezt előre jelezze a termékeinél, ahogy nálam is mindenhol ki van írva minden információ. Ez alapján el tudják dönteni a vevők, hogy tudják-e vállalni vagy sem) Engem spec lelkileg és emberileg is borzasztóan megvisel ha valaki (a kíírt infóim ellenére) lecsesz hogy miért nem viszem be valameddig a ruhát, mert nagyon szívesen megtenném ha tudnám! De 300 ft-os jegyárak mellett mire bemegyek Pestre meg visszajövök (akár csak a szomszéd kerületbe is) helyből 600 ft mínuszban vagyok egy 800ft os ruhára! (és az időmet nem is számoltam hozzá). Volt olyan hogy megtettem amúgy... azt kaptam cserébe hogy fél órát állhattam a -10 fokban a kedves "vevő" meg elfelejtett eljönni... Ez meg a másik fele... de már így is kisregényt írtam ezért nem fejteném ki ... ,:)
2017 02 25
Én meg attól tudok kifutni a világból,mikor egy eladó köti az ebet a karóhoz,vagyis mármint én mindent DPD utánvéttel veszek 1. mert olcsóbb mint postai utánvét " valamivel gyorsabb is a postai utánvétnél. Nem tudom megérteni miért kell "ráerőltetni" a vevőre" a banki előre utalást. Itt hozzátenném hogy nekem nincs bankkártyám,így hát előreutalni nem tudok...bár ahogy elnézema feketelistát,nem is utalnék előre ,mert az is megeshet,hogy rengeteg pozitívval is átvágják az embert (Tisztelet a kivételeknek) Szerintem olyan mindegy,hogy a vevő utalja-e el az összeget vagy mondjuk DPD. Sok olyan eladóba belefutottam már h azon nyavajgott mert neki előre kell utalni az összeget -.-" Már rengetegszer rendeltem/vettem DPD utánvéttel ,de egy eladó sem panaszkodott hogy nem kapta meg a pénzét. Én úgy gondolom,h valamilyen szinten a vevőt is meg kell érteni! Ennyi erővel a vevők hivatkozhatnának vagy érvelhetnének azzal ,h tele van a gardrobcsere csalókkal,ezért nem utalunk előre,mert mi van akkor,ha elutaljuk a pénzt,csomagot nem kapunk??
2017 02 25
> valaki1980: > Én meg attól tudok kifutni a világból,mikor egy eladó köti az ebet a karóhoz,vagyis mármint én mindent DPD utánvéttel veszek 1. mert olcsóbb mint postai utánvét " valamivel gyorsabb is a postai utánvétnél. Nem tudom megérteni miért kell "ráerőltetni" a vevőre" a banki előre utalást. Itt hozzátenném hogy nekem nincs bankkártyám,így hát előreutalni nem tudok...bár ahogy elnézema feketelistát,nem is utalnék előre ,mert az is megeshet,hogy rengeteg pozitívval is átvágják az embert (Tisztelet a kivételeknek) Szerintem olyan mindegy,hogy a vevő utalja-e el az összeget vagy mondjuk DPD. Sok olyan eladóba belefutottam már h azon nyavajgott mert neki előre kell utalni az összeget -.-" Már rengetegszer rendeltem/vettem DPD utánvéttel ,de egy eladó sem panaszkodott hogy nem kapta meg a pénzét. Én úgy gondolom,h valamilyen szinten a vevőt is meg kell érteni! Ennyi erővel a vevők hivatkozhatnának vagy érvelhetnének azzal ,h tele van a gardrobcsere csalókkal,ezért nem utalunk előre,mert mi van akkor,ha elutaljuk a pénzt,csomagot nem kapunk?? Azert nem adunk el utanvettel, mert annak a szallitasi dijat elore ki kell fizetnunk. Ha nem veszik at akkor cseszhetjuk azt az 1-2000ft-ot. Meg akkor is, ha teljesen megbizhato a vevo es eddig mindig atvette, elofordulhat, hogy korhazba kerul, el kell szaladnia otthonrol stb mindenfele kifogas, ami miatt pont nem volt ott. Nem azzal van a gond, hogy nem kapjuk meg a penzt, hanem azzal, hogy a hitegetok nem csak nem utalnak, hanem elpostaztatjak utanvettel, aztan nem veszik at. Ezert nem mindegy. Mi eladok meg hivatkozhatunk nyugodtan akkor arra, hogy tele van az oldal hitegetokkel, es mivan ha feladom penzert utanvettel, de nem veszi at? Ha valaki nagyon akar valamit, akkor megtudja oldani. (Bankszamlara befizetes bankban, megker ismerost, stb..)
2017 02 25
Akinek nincs számlaszáma, megteheti, hogy az adott banknál befizeti a számlára az összeget. Ez azért is jó, mert átutalásnál az utalásnak díja van, a készpénzbefizetésért viszont nem számolnak fel külön díjat. Az utánvétet meg azért nem vállalják sokan, mert a postánál (mint egyébként a posta) rettentően körülményes, és hetekbe telik, mire megkapja a pénzét az eladó. Én egyébként rettentő bizalmatlan vagyok azóta, hogy egyszer átvertek. Hónapokig fenyegetőztem, mire az állítólagos vevő visszaküldte postán a cuccaim, de nagyon bennem maradt. Még annak az eladónak is nehezen fizetném ki előre, akinek van egy pár pozitívja. Ez a személyes átvét dolog leginkább Bp-n működik, meg a nagyobb városok között, ahol van foxpost, vagy egy olyan csomagküldő szolgálat, ami nagyon olcsó és gyors. Senki sem szeret sokat utazni, de azért kéne vmi kompromisszumot kötni, pl. a metrócsomópontok nagyon jól megközelíthetőek, pl. Kelenföldről Határ útig (ami azért jó pár km) egy vonaljeggyel oda-vissza lehet utazni, ha nem jössz fel a metróból, és ha megkéred azt, akivel találkozol, hogy jöjjön le, máris meg tudod oldani. 300 Ft-ból egy liter benzin se jön ki, még egy ajánlott levél se. De sokan ezt végig se gondolják, pedig az eladók vannak a vevőkért, mint ahogy a kereskedelemben is ez egy alapszabály, és minden esetben meg lehet találni azt a kompromisszumos megoldást, ami mindenkinek jó.
2017 02 25
Mindenkinek más az élethelyzete, aki nem rugalmas, annak kevésbé jön össze egy adás-vétel ez egyértelmű. De ha belegondoltok sokan vidékiek, egyetemre járnak, mellette dolgoznak és edzésekre járnak, így nehéz 1-1,5 órás BKV-zást beletenni a napba jó időpontban. Ha nagyon távol mozgunk, akkor félút, de max. 2x30 perces utazás a felső határ egy megbízható (sok pozitív visszajelzéssel rendelkezik) vevő esetén nálam, többet nem tudok bevállalni én sem. (de ennyi idő alatt szinte az összes metró és villamos vonalat meg lehet közelíteni) De nyilván egy hajpánt eladásáért senki nem utazgatná át a várost, hacsak nem időmilliomos:) Akinek nincs visszajelzése, azzal csak melóhely/suli/edzés 15 perces körzetében vállalom, mert én is jártam már pórul sajnos. Szóval meg kell beszélni, és egy köztes még racionális helyet választani, vagy lehet postázni is ami pár száz forint és időt takarít meg.
2017 02 27
Itt nálunk pl csak otp bank van. Megkérdeztem korábban,másfajta bankszámlára nem lehetséges utalni,csak ha lenne mondjuk nekem személy szerint bankkártyám,akkor tudnék csak másfajta számlára utalni, pl. : erste,cib bankos számlára. Az otp-be mondták ezt nekem. Egyébként meg,én megfizetem az utánvétet,de csak a DPD utánvétet,ert a postai utánvét egyrészt jóval drágább mint a dpd utánvét,másrészt pedig a postásokvalahogy nem igazán sietik el a kézbesítést. Egyébként hol van van az előírva h bárki is köteles lenne előre utalni?? Sehol nincs előírva! A sok szélhámos és csaló végett pedig eszemágában sincs előreutalni (tisztelet a becsületes felhasználóknak/eladóknak) Ja és én,ha rendelek valamit,akkor átveszem.
2017 02 27
Sziasztok! Velem elég gyakran előfordul, hogy találkozási hely tekintetében rugalmatlanok az érdeklődök. Magamat elég rugalmasnak tartom ilyen szempontból. Én mindig leírom, hogy milyen időpontban hol jó nekem, melyik metró vonalán és természetesen a nagyobb csomópontok is megoldhatóak. Nem először fordult velem elő, hogy kb. 300 ft-os tételek eladása miatt kellett volna Budapesten olyan helyekre mennem, melyekről még csak nem is halottam. Ilyen esetben mindig felkínálok alternatív megoldást és ha nekik így se jó, akkor nem vállalom az eladást.
2017 02 27
Én megértem a vevői oldalt is, jól meg kell nézni kinek utalsz előre, de eladói részről én sem adok fel utánvéttel semmit. Csak akkor ha a postaköltséget előre kifizették. Ez szerintem egy korrekt kompromisszum. Semmi garancia nincs rá, hogy a címzett át is veszi a csomagot, és akkor még a végén nekem kell fizetni, hogy visszakapjam a cuccomat. Ez nem webáruház, fillérekért árulunk dolgokat, és nekem egy 1000 ft-os ruha eladásába nem.fér bele, hogy még az utánvéttel is szivassam magam, ha mégse kérte a vevő. Ráadásul ezeket az olcsó cuccokat nem is éri meg így feladni, mert többe kerül a leves mint a hús. Sokkal olcsóbb egy sima ajánlott levél, vagy foxpost. Egyébiránt utánvétes csomaggal is átvághatnak. Belecsomagolhat egy féltéglát is , azt is kiviszi a dpd, csak kibontás után derül ki, mikor átvetted.
2017 02 27
> geenanna: > Én megértem a vevői oldalt is, jól meg kell nézni kinek utalsz előre, de eladói részről én sem adok fel utánvéttel semmit. Csak akkor ha a postaköltséget előre kifizették. Ez szerintem egy korrekt kompromisszum. Semmi garancia nincs rá, hogy a címzett át is veszi a csomagot, és akkor még a végén nekem kell fizetni, hogy visszakapjam a cuccomat. Ez nem webáruház, fillérekért árulunk dolgokat, és nekem egy 1000 ft-os ruha eladásába nem.fér bele, hogy még az utánvéttel is szivassam magam, ha mégse kérte a vevő. Ráadásul ezeket az olcsó cuccokat nem is éri meg így feladni, mert többe kerül a leves mint a hús. Sokkal olcsóbb egy sima ajánlott levél, vagy foxpost. > Egyébiránt utánvétes csomaggal is átvághatnak. Belecsomagolhat egy féltéglát is , azt is kiviszi a dpd, csak kibontás után derül ki, mikor átvetted. Igen vannak olyan emberek,akik rendelnek,aztán gondolnak egyet és nem veszik át a csomagot. De én csak akkor rendelek ha meg rá a teljes összeg,a csomagot pedig mindig átvettem és ez a jövőben is így lesz. Ahogy látom,nem teljesen értetted amit írtam,ha nem tudok előre utalni,akkor mondjuk a dpd árát hogy utaljam előre,ha nincs rá lehetőségem?
2017 02 27
@valaki1980 azért az internetes vásárlásnak van egy íratlan "etikettje", és a vásárló részéről az előreutalás ebbe beletartozik (:
2017 02 28
> geenanna: . Ez nem webáruház, fillérekért árulunk dolgokat, és nekem egy 1000 ft-os ruha eladásába nem.fér bele, hogy még az utánvéttel is szivassam magam, ha mégse kérte a vevő. Ráadásul ezeket az olcsó cuccokat nem is éri meg így feladni, mert többe kerül a leves mint a hús. Sokkal olcsóbb egy sima ajánlott levél, vagy foxpost. Adom! Csak sajnos foxpost viszonylag kevés helyen van, sima ajánlott postáról meg már szól itt egy topik a fórumon. Ezek a ruhák jóval bolti ár alatt mennek, kivéve az agyonárazott replikákat, amik a legtöbb esetben valóban nem érkeznek meg a vásárlóhoz.
2017 02 28
> ruelle: > @valaki1980 > azért az internetes vásárlásnak van egy íratlan "etikettje", és a vásárló részéről az előreutalás ebbe beletartozik (: Nem egészen tartozik bele,mégpedig azért,mert egy az hogy senki nem kötelezhető előreutalásra,a másik pedig az egy dolog h te azt szeretnéd h neked vki előreutaljon! Mégegyszer leírom : " A vevők is érvelhetnének attal hogy mivel rengeteg a csaló gardrobcserén,így nem utal előre" A vevőket is meg kell érteni,mégpedig azért,mert nem mindenkinek van módja rá hogy előreutaljon,és amint írtam is,nem kötelezhető előreutalásra senki! Meg amúgy is ,részemről a posta már a feledés homájába merült. Inkább a dpd -t választom,mint a lassú és drága postát. Tehát szerintem az eladóknak nem csak a saját maguk érdekeit kéne nézni hogy jajj mert én nem küldök utánvéttel,meg hasonló érvekkel...
2017 03 01
Még annyit fűznék hozzá : Csak annak utalok előre,akitől már korábban vásároltam és valamilyen szinten bízok az illetőben. De a gardrócserét elnézve ez az oldal már csak rosszabb lesz,a csalók miatt. És ahogy látom,az adminok se igazán erőltetik meg magukat,,mivel rengeteg a visszatérő csaló. A több profillal rendelkező csalókat már réges régen IP alapján ki kellett volna tiltani innen. Ami meg az utalást illeti ,szerintem olyan mind1 hogy a vevő vagy a mondjuk a DPD utalja az eladó számlájára a pénzt,tehát ez egy olyan dolog,ami nem igazán említésre méltó,mert az eladók mindkét esetben megkapják a pénzüket,akár a dpd,akár a vevő utalja.
2017 03 01
> valaki1980: > Még annyit fűznék hozzá : Csak annak utalok előre,akitől már korábban vásároltam és valamilyen szinten bízok az illetőben. De a gardrócserét elnézve ez az oldal már csak rosszabb lesz,a csalók miatt. És ahogy látom,az adminok se igazán erőltetik meg magukat,,mivel rengeteg a visszatérő csaló. A több profillal rendelkező csalókat már réges régen IP alapján ki kellett volna tiltani innen. Ami meg az utalást illeti ,szerintem olyan mind1 hogy a vevő vagy a mondjuk a DPD utalja az eladó számlájára a pénzt,tehát ez egy olyan dolog,ami nem igazán említésre méltó,mert az eladók mindkét esetben megkapják a pénzüket,akár a dpd,akár a vevő utalja. Itt nem azon van a hangsúly, hogy a dpd vagy a vevő utalja neki a pénzt, mert az édesmindegy. Hanem az, hogy az eladónak előre ki kell fizetnie egy szolgáltatást, melynél ott a rizikó, mert mi van ha nem veszik át a csomagot. És bumm, bukott az üzleten mert a szállítás díja rajta maradt. Én is maximum olyan esetben mennék bele az utánvétbe, ha az adott vevőnek 0 negatív és minimum! 20 pozitív visszajelzése lenne, és akkor is csak talán. Mert bárki győzködheti a másikat, hogy én biztos átveszem, nem vagyok csaló stb., 0 visszajelzéssel tuti nem mennék bele az utánvétbe. Egyszer egy topikban volt már hasonló dolgokról szó, akkor az egyik felhasználó az alábbi ötlettel rukkolt elő, igaz ott postai cseréről volt szó: akinek kevesebb a pozitív visszajelzése az küldi előbb a csomagot és amikor megérkezik a másik félhez akkor adja fel az is a másiknak szánt cserecsomagot. Valami hasonló szerintem működhetne adás-vételnél is. Pl. ha az eladónak van sok pozitívja akkor mehet előreutalással ha úgy szeretné, ha a vevőnek, akkor meg lehetne állapodni utánvételbe. És persze mindezt 0 negatív mellett, mert ha én látnék akár csak egyet is, hiába lenne több pozitívja, számomra az már nem megbízható (kivéve ha csak bosszúnegatív, az úgyis látszik ha megnézem a másik fél értékeléseit) Bocsi ha kicsit hosszú lett (:
2017 03 01
1 2 3 4 5