Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

Mindennapi ügyek /

Társadalmi ügyek /

Lányok segitsetek kérlek!!

Segitsetek, én hülye vagyok ehhez. A 13 éves lányomnak a nevével képével csinálnak facebokokat és instagrammokat. Többször megtörtént. Természetesen volt neki megengettem de amikor ezt észrevettük abbahagyta. Szerintetek hogy tudom kideriteni h ki csinálhatja? Ja és már kéri a face meg az insta az adatait, személyiségsértéssel vádolják az van most h másnak adja ki magát. Köszönöm előre csajok nagyon kellene a segitség..
2017 04 22
Szia! A facebooknak lehet jelenteni bármilyen profilt ami szerinted jogsértő (a profilképen a '...' menüpontban van olyan hogy "jelentés"). A bejelentő űrlapon meg is írhatod, hogy mi történt és kivizsgálják az esetet. Valószínűleg a lányod eredeti profilját fogják megkérni, hogy igazolja az eredetiségét (be fogják kérni az egyik hivatalos iratát scannelt formában) és ugyanígy tesznek majd a kamu adatlapoknál is. Mivel nekik nincsenek hivatalos irataik amiket be tudnának mutatni szimplán kizárják őket. Nekem is volt már olyan hogy egy "kedves" ismerősöm szórakozásból jelentette a profilomat és ezért kizártak a facebookból, de vissza tudtam jelentkezni miután becanneltema személyimet amin világosan látszott hogy hozzám tartozik a profil. (ez persze nem akadályozza meg hogy újabbakat nyissanak sajnos :( ) javaslom bevonni a rendőrséget is komolyabb ügy (pl: nyilvános megszégyenítés,rágalmazás,fenyegetés stb) estén (a személyazonosság-lopás bűncselekmények számít) vagy még előtte "nem hivatalos" úton a kamu profilokat megfenyegetném üzenetben a rendőrséggel és börtönnel, hátha maguktól is rájönnek hogy ez már nem jó poén... Az instáról nincsenek tapasztalataim, de ott is kell lennie valamiféle jelentési lehetőségnek Remélem megoldódik a helyzet ! :")
2017 04 22
Köszi! Az a baj h az a valaki aki csinálja összegyüjt egy csapatot jelentik és ebből van a baj. Mire feljelentést akarok tenni már letörlik előttünk járnak. Akkor nyugodtan mutassa meg a személyilyét és többet nem tudnak kamut csinálni? Levan egyépként tiltva.
2017 04 22
:( :( Ha poénból jelentgetik és emiatt felszólította a facebook a lányod az iratainak bemutatására akkor igen, nyugodtan beküldhetitek a személyi fénymásolatát, azzal le tudjátok szedetni a tiltást ( az iratok mellé nem árt röviden leírni azt is hogy valakik szórakozásból jelentgetik) A névnek, születési dátumnak és /vagy fényképnek mindenféleképpen egyeznie kell az eredeti facebook profilon megadottakkal. Azt, hogy többet nem tudják így feljelenteni azt nem állítanám, sajnos megvan az esélye hogy újra és újra feljelentik majd :( , de amíg a facebook visszaengedi a lányod (vagy hivatalos iratokkal vagy kép felismeréssel) addig vissza tud majd menni és rendeltetésszerűen tudja használni, így remélhetően a szórakozók előbb utóbb megunják.
2017 04 22
Megtiltottam mindent semmi esetre sem engedem. Elegem van!😢😓
2017 04 22
A mai napot végig sirta velem együtt. Fél és szégyelli magát, nekem meg megszakad a szivem érte. Ezek a kis majmok rászáltak
2017 04 22
Abszolút átérzem a helyzetet, engem is rengeteget szívattak facebookon és a való életben is. :( :( Nagyon klassz dolog, hogy ilyen szuper anyuka vagy, a lányodnak is egészen biztosan sokat jelent hogy mellette vagy és támogatod! :") Kitartást nektek, és szívből kívánom, hogy hamar rendeződjön minden!
2017 04 22
Köszönöm szépen nem is tudod milyen jól esik h ezt mondod😊😚 szegénykém egyből csalódott ezekben😞
2017 04 22