Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

gardrobcsere.hu /

Ötletek /

Megfelelő fényképek készítése?!

Sziasztok! Bár a topikom nem biztos, hogy jó helyre kerül, talán tudtok segíteni a problémámban, hiszen ti is napi szinten fotóztok. Új telefont szeretnék vásárolni, viszont ezer éve vettem elektronikai kütyüt. 5-10 éve nagyon napra kész voltam telefon témában, de mára ez már leáldozott, így fogalmam sincs, hogy ár- érték- funkció tekintetében, mely telefonok szuperálnak manapság... Sok kikötésem nincs, csupán annyi, hogy jó minőségű fotókat készítsen, mert ez munka szempontjából és a ruhák fotózásánál is most már égető probléma. Persze tudom, hogy egyik telefon sem fotózásra lett kitalálva, de azért még is... Létezik egyáltalán ilyen telefon vagy csak a 3-400 ezres i phone az ami használható? Nem vagyok nagy i phone szakértő, de sajnos az alacsonyabb árkategóriás régebbi szériák közül az SE kipróbálása nekem nagyon nagy csalódás volt. Jó minőségű képeket készít, de sokat veszít ebből, amint feltöltöd vagy laptopra pakolod. Ti mire esküdtök? Kinek mi vált be?
2018 05 22
Ha jót akarsz magadnak,még csak véletlenül sem szemétbe való samsung-ot vegyél! Ugyan mindegy h olcsót vagy drágát veszel,mert mindkét esetben pórul jársz majd!
2018 05 22
Én pont Samsungot akartam javasolni. Ősszel vettem telefont, ugyanúgy csak a jó képek készítése volt az egyetlen kritériumom és így döntöttem a Samsung S7 mellett. Sajnos rossz helyről rendeltem meg és hosszas huzavona után végül most mégsem azom van, hanem S7 edge, amivel szintén teljesen elégedett vagyok, kifogástalanul működik és gyönyörű képeket készít még rossz fényviszonyok mellett is, de amennyi tapasztalatom az S7-tel volt, az is abszolút megfelelő:) Minden kütyünk Samsung (smart tv, tabletek, telefonok), és eddig nem volt problémánk egyikkel sem. Viszont tapasztalataim alapján arra érdemes odafigyelni, hogy semmiképp ne valami noname kis mobilbolttól rendeld meg, hiába olcsóbb pár 10ezer forinttal, mert ha mégis gond van, ezerszer nehezebb velük bármit is intézni, mint mondjuk a Media Marktnál vagy a nagy mobilszolgáltatóknál.
2018 05 22
> aalexaa: > Én pont Samsungot akartam javasolni. Ősszel vettem telefont, ugyanúgy csak a jó képek készítése volt az egyetlen kritériumom és így döntöttem a Samsung S7 mellett. Sajnos rossz helyről rendeltem meg és hosszas huzavona után végül most mégsem azom van, hanem S7 edge, amivel szintén teljesen elégedett vagyok, kifogástalanul működik és gyönyörű képeket készít még rossz fényviszonyok mellett is, de amennyi tapasztalatom az S7-tel volt, az is abszolút megfelelő:) Minden kütyünk Samsung (smart tv, tabletek, telefonok), és eddig nem volt problémánk egyikkel sem. > Viszont tapasztalataim alapján arra érdemes odafigyelni, hogy semmiképp ne valami noname kis mobilbolttól rendeld meg, hiába olcsóbb pár 10ezer forinttal, mert ha mégis gond van, ezerszer nehezebb velük bármit is intézni, mint mondjuk a Media Marktnál vagy a nagy mobilszolgáltatóknál. Én meg német szemetet nem veszek :D Kukába való minden termékük és ráadásul drágán is adják. De persze mundenkinek joga van dönteni h mit vesz meg,de azért én nem járatom le magam kukába való német szeméttel! :) Na meg a német termékekről köztudott h nem épen hosszú élettartamúak a termékeik és ez azért elgondolkodtató.
2018 05 22
Nem kifejezetten értem, hogy miről beszélsz, mivel a Samsung dél-koreai márka. (Egyébként a németek pont a precizitásukról és a magas minőségű termékek készítéséről híresek, de annyi baj legyen:D) Szóval nem a Samsunggal járatod le magad, hanem a minden mondatában téves kommenteddel. Amúgy meg mindenkinek szíve joga, hogy mit vesz, én pl. iPhone-t nem vennék soha, de még jó, hogy ennyi termék van a piacon, van miből választani, mindenki dönthet a saját belátása szerint. Nem tudom, mi bajod lehet, hogy személyes támadásnak vetted a hozzászólásomat, én csak a topikot nyitó lánynak akartam segíteni azzal, hogy elmondtam a tapasztalataimat. Gondolom az volt a célja ezzel a a kérdéssel, hogy válaszokat kapjon, megismerje, hogy másoknak mik a tapasztalatai (még ha eltérőek is) és ez alapján majd mérlegeljen és könnyebben tudjon dönteni. Az, hogy te rögtön magadra veszel mindent és acsarkodsz, ha valakinek más véleménye van, a te bajod, rólad árul el sokat.
2018 05 22
> aalexaa: > Nem kifejezetten értem, hogy miről beszélsz, mivel a Samsung dél-koreai márka. (Egyébként a németek pont a precizitásukról és a magas minőségű termékek készítéséről híresek, de annyi baj legyen:D) Szóval nem a Samsunggal járatod le magad, hanem a minden mondatában téves kommenteddel. Amúgy meg mindenkinek szíve joga, hogy mit vesz, én pl. iPhone-t nem vennék soha, de még jó, hogy ennyi termék van a piacon, van miből választani, mindenki dönthet a saját belátása szerint. > Nem tudom, mi bajod lehet, hogy személyes támadásnak vetted a hozzászólásomat, én csak a topikot nyitó lánynak akartam segíteni azzal, hogy elmondtam a tapasztalataimat. Gondolom az volt a célja ezzel a a kérdéssel, hogy válaszokat kapjon, megismerje, hogy másoknak mik a tapasztalatai (még ha eltérőek is) és ez alapján majd mérlegeljen és könnyebben tudjon dönteni. Az, hogy te rögtön magadra veszel mindent és acsarkodsz, ha valakinek más véleménye van, a te bajod, rólad árul el sokat. Nem veszek magamra semmit,és nem acsarkodok. Nekem nem lehet saját véleményem?? Ha megmutatod h szabályatba van foglalva h minden felhasználónak kötelessége ugyanazon a véleményen lenni,akkor igazat adok neked :) Ezzel az erővel én is megszólhatnálak téged,minek fontoskodsz,minek írsz ide,de én nem tettem és nem is fogom! Úgy h mielőtt megszólsz másokat,előtte gondolkozzál már,még ha nehezedre esik is! :)) Ja és nem szabtam meg senkinek h mit vegyen,mit ne vegyen! Csak a saját tapasztalataimat írtam ide le,ez pedig tudtommal nem tiltja semmilyen szabályzat.
2018 05 23
Jólvan:DDDDD
2018 05 23
> EVERYTHING_NICE: Sziasztok! Bocsássatok meg, hogy hozzászólók, de szerintem az, aki szerint a Samsung egy német márka annyira kompetens telefonos témában, mint egy Brontosaurus a kubista festészet feminista vonásaiban. Hogy kiemeljek pár tévedés, illetve személyeskedést idézek tőled párat: "(...) német szemetet nem veszek" - A Samsung egy dél-koreai márka, nem német. <- tévedés " Kukába való minden termékük (...)" - Empirikus módon ehhez az információhoz nem juthattál. <-tévedés "(...) én nem járatom le magam (...)" - Azt állítod, hogy aki a Samsungot választja az önmagát degradálja a márka által. <- személyeskedés "(..) a német termékekről köztudott h nem épen hosszú élettartamúak (...)" - Vö. német minőség <- tévedés " Ezzel az erővel én is megszólhatnálak téged,minek fontoskodsz,minek írsz ide,de én nem tettem és nem is fogom!" - Természetesen azáltal, hogy ezt leírtad máris megtetted. -<személyeskedés "(..) előtte gondolkozzál már,még ha nehezedre esik is (..)" - Szerintem itt felesleges magyarázni, hogy <- személyeskedés
2018 05 23
> ildikosos: Szia! Telefon vásárlásakor a készülékre szánt pénzkeret a szűk keresztmetszet. Természetesen nem csak a 3-400 ezres kategóriában vannak remek kamerával szerelt modellek. Ezen kívül a fényképkészítési szokásaid is befolyásolják a számodra tökéletes mobilt. Értem ezalatt, hogy inkább a hátlapi kamerát használnád (főleg mást fotóznál: pl. tájat, másokat stb.) vagy inkább az előlapi kamera fontos neked (szelfikhez, videóhíváshoz). Ahogy már előttem is mondták páran a Samsung telefonok kamerái elég jók és 1-2 éves csúcsmodelleket már lehet találni 100-150 környékén (s7 vagy s8). Ezen kívül a kis hazánkban sajnos nem kapható Google Pixel mobilok rendelkeznek kimagasló kamerás adottságokkal. Valamint nemrég jelent meg a huawei p20 pro, ami papíron nagyon jó adottságokkal rendelkezik, de személyes használatban azért akadnak gondok (pl. videónál nincs képstabilizátor -> remeg a videó) Ezeken kívül szinte minden nagyobb márka (LG, Apple, HTC, Xiaomi, Oneplus, Nokia) csúcskategóriás telefonjának remek a fénykép/videókészítési képessége. Egy kivétel van. A legnagyobb kameragyártó Sony, aki másoknak nagyon jó kis kameraegységeket gyárt, de a saját telefonjain rendre elrontja, így azokat mondanám inkább kerülendőnek.
2018 05 23
> Alkonybögre: > > EVERYTHING_NICE: > Sziasztok! > Bocsássatok meg, hogy hozzászólók, de szerintem az, aki szerint a Samsung egy német márka annyira kompetens telefonos témában, mint egy Brontosaurus a kubista festészet feminista vonásaiban. > Hogy kiemeljek pár tévedés, illetve személyeskedést idézek tőled párat: > "(...) német szemetet nem veszek" - A Samsung egy dél-koreai márka, nem német. <- tévedés > " Kukába való minden termékük (...)" - Empirikus módon ehhez az információhoz nem juthattál. <-tévedés > "(...) én nem járatom le magam (...)" - Azt állítod, hogy aki a Samsungot választja az önmagát degradálja a márka által. <- személyeskedés > "(..) a német termékekről köztudott h nem épen hosszú élettartamúak (...)" - Vö. német minőség <- tévedés > " Ezzel az erővel én is megszólhatnálak téged,minek fontoskodsz,minek írsz ide,de én nem tettem és nem is fogom!" - Természetesen azáltal, hogy ezt leírtad máris megtetted. -<személyeskedés > "(..) előtte gondolkozzál már,még ha nehezedre esik is (..)" - Szerintem itt felesleges magyarázni, hogy <- személyeskedés Nem én kezdtem a személyeskedést,ez az egyik,a másik pedig az h nekem is van jogom hozzászólni fórunokhoz,topikokhoz,senkitől nem kell engedély hozzá!! A másik meg az h mindenkinek meg van a saját maga véleménye,és nem kötelessége senkinek senki véleményével egyetérteni!
2018 05 23
> EVERYTHING_NICE: Ha visszanézed, látni fogod, hogy te reflektáltál úgy aalexaa kommentjére személyeskedéssel (ld. "én nem járatom le magam kukába való német szeméttel") Illetve, hogyha nem értesz valamihez, akkor nem feltétlen kell a témában való járatlanságodat világgá kiáltanod, mert ha valamivel, akkor ezzel járatja le magát az ember. A másik dolog pedig az, hogy jó lenne a személyes véleményt valamiféle ténnyel/tapasztalattal alátámasztani, mert ezek nélkül semmilyen értéket nem képvisel a hozzászólás. Amúgy az, hogy a német samsung egy kukába való márka nem vélemény, hanem pusztán tájékozatlanságon alapuló tévedés, amit fentebb ki is fejtettem. Végül pedig senki sem vitatta a hozzászóláshoz való "jogodat". Csak annyiról volt szó, hogy a "jogod" nyomán keletkezett valami nem feltétlen ér annyit, hogy mindenképpen publikálni keljen.
2018 05 23
Nekem a Huawei bevált, a családban is sokan erre váltottak. Huawei P8 Lite és Huawei P9 Lite eszközöket használunk, de vannak már újabbak, profibbak is. Szerintem jó képeket készít, és -lekopogom- évek óta semmi problémát nem tapasztaltam a használatában.
2018 05 24
(És győzzön a szellemi fölény, hozom is a popcornt! :D )
2018 05 24
Kedves EVERYTHING_NICE! Senkinek nem a véleményeddel volt baja, hanem a stílusoddal. A csajszi akibe belekötöttél csak annyit írt, hogy a véleményed után furán fog kijönni, hogy ő ajánlja a Samsungot. Te belekötöttél és ő még erre is szépen és kulturáltan válaszolt és nem olyan stílusban, mint amilyenben a te kommented érkezett. Ne haragudj, de én ezen azért elgondolkoznék ahelyett, hogy ok nélkül belekötnék mindenkibe. Ha nem tudod kulturáltan kifejezni a véleményed anélkül, hogy belekötnél másokba javaslom ne írj a topikokba!!! Az ordenáré stílusod nekem is szemet szúrt.... Mindenkinek lehet véleménye és hozzászólhat a dolgokhoz természetesen, de ne ilyen stílusba! Amennyiben továbbra is kötekedsz a lányokkal sajnos kénytelenek leszünk jelezni az admin felé. Javaslom viselkedj! Szeretnék reagálni erre is: "nem járatom le magam kukába való német szeméttel!" Nem! Te helyette az ordenáré stílusoddal járatod le magad felnőtt érett nő létedre!
2018 05 24
Viszont, hogy reagáljak a topik tartalmára is. Mostanában sok jót lehet hallani a Huawei telefonokról. A páromnak is egy ilyen márkájú telefonja van amit volt szerencsém kipróbálni és nagyon meg voltam vele elégedve. Nem tudom pontosan a típusát, de ha gondolod szívesen megkérdezem. A Huawei telefonok közül 85 000 forintól - 270 000 forintig kb találsz már olyat aminek jó a kamerája erre a célra és akár arra is, hogy családi nyaraláson jó képeket készíts vele. Nyilván sosem lesz olyan minőségű, mint egy komoly fényképezőgépé, de itt nem is ez a cél. Javaslom, hogy bármelyik Media Marktba vagy hasonló boltba térj be szánj rá egy órát, hogy megnézd a kínálatot. Amiket tudok ajánlani a kamerájuk tanulmányozása után a neten a Huawei készülékek közül: Mate 10 Lite, Mate 10 Pro, P9, P10, P20 Lite, P20, P20 Pro, Mint látod ezek úgy vannak, hogy a Lite egy egyszerűbb verzió mint pl a Pro. Ezekben az eltérést a neten megtalálod. Pl gyengébb a processzorja, mint a pro verziónak vagy akár a kamera felbontásában is lehet eltérés. Nyilván ugye a Lite és a sima verziók olcsóbbak, mint a Pro verzió. Remélem tudtam segíteni! és végül pár tipp a jó fényképekhez: Figyeljetek oda a fényekre! Tudom alap dolog, de napközben jó fényeknél sokkal könnyebb jó képeket csinálni. Tényleg jobb, ha kerülitek az esti ruha fotózást és a vakut! A vaku miatt sokszor nem tud rendesen fókuszálni a telefon és életlen lesz a kép. Napközben, ha nem elég a fény használhattok derítőlapot is így az árnyékos részek is világosabbnak hatnak és jobban fognak látszani ott is a részletek. :)
2018 05 24
1 2 Következő