Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

Mindennapi ügyek /

Társadalmi ügyek /

környezettudatos gardrobcserések? :)

Sziasztok! Csak kíváncsiságból kérdezem, vannak itt még rajtam kívül olyanok, akik környezettudatos megfontolásból (is) gardróbcseréznek? Hulladékmentesség, "nem vásárolok ruhát"-fogadalmak, minimalizmus és ruhatár-csökkentés, fast fashion kerülése, stb? :) Ha igen, hogy jutottatok ilyen elhatározásra, & milyen konkrét lépéseket tesztek az ügy érdekében? Nem túl régóta járok én is ezen az úton, és gondoltam, rákérdezek, hátha vannak még itt hasonlóan gondolkodók... :")
2018 07 25
Én igen! :) Már régóta :) És nemcsak itt cserélek, hanem szoktam menni időnként közösségi (ruha)cserékre is, és olyan jó látni hogy az én használatlan ruháimnak ugyanúgy örülnek mások is, és hogy nem csak áll a szekrényben.
2018 08 01
Én is csatlakozom. Nem szeretném a multikat gazdagítani. Múlt héten 8 óriási zsák ruhát adtam a szegényeknek. Nagyon jó érzés volt. Ezt időről időre megjatszom. Sokszor segítek raszorulo gyerekeknek. Ismerosoktol gyűjtöttem nem használt játékokat, elvittem 1 három gyerekes családnak, vittem krumplit, hagymát, lecsó kolbászt, melyből lett a szabadban finomság és játszottunk 1 délutánt. Több szeretetet kaptam, mint gondoltam. Nagyon jó érzés segíteni. Mindig kifizetődő szeretetben és az értéke felbecsülhetetlen. Kívánom, hogy próbálja ki mindenki.
2018 09 14
Következő terv, atnezni a pokrocokat, takarokat, törülközőket és eljuttatni allatmenhelynek. Jön a tél, segítség nekik...
2018 09 14
Sziasztok! Nekem csak simán logikus, hogy amit nem használok azt ne tartogassam, ha nem muszáj. Foglalja a helyet plusz pakolni jobbról balra időigényes. De az tény hogy a környezetnek is jobb így, ami szintén egy fontos szempont :)
2018 10 09
Nekem rengeteg olyan cuccom van, ami új, vagy alig használt és viszonylag drágán vettem, de már biztosan nem fogom őket hordani, így valamilyen szinten pénzkidobás volt a részemről. Ez nem azért van, mert felelőtlenül vásárolok, hanem szimplán azért, mert stílusváltáson mentem keresztül és szinte már csak fekete holmikat viselek, így például a rózsaszín felsőimet már valószínűleg nem fogom hordani. 😃 Persze vannak olyan darabok, amiket odaadtam rászorulóknak illetve leadtam újrahasznosításra. Szóval igen, nálam szerepet játszott a környezettudatosság is annyiban, hogy egy fast fashion darabnak, amit én már meguntam és nem fogom hordani, valaki más örülni fog és hordani fogja. 😊
2019 03 07