Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

gardrobcsere.hu /

Ötletek /

Ti mit kezdtek az el nem adott ruhákkal?

Sziasztok! Ti mit kezdtek azokal a ruhákkal, amiket nem tudtok eladni? Kidobni semmiképp nem szeretném őket, szóval a környezetre a lehető legkevésbé ártalmas opciókat keresem. Illetve annak is nagyon örülnék, ha olyan helyre kerülnének, ahol valaki hasznára válnának, de attól tartok a croptopok, a miniszoknyák és a félcipők nem a leghasznosabb ruhaneműk, ha rászorulókról van szó. Előre is köszi! 8-)
2019 03 15
Szia! Mi a helyi Családsegítő szolgálatnak szoktuk leadni és ők pedig továbbadják a hozzájuk betérő rászoruló családoknak (meg néha rendeznek ruhabörzét ahová bárki elmehet és bármit elvihet, amit szeretne). A mi Családsegítőnk kifejezetten örül a "fiatalos" daraboknak, mert sok rászoruló családban vannak tini lányok és fiúk is akik ugyanúgy szeretnének divatozni mint a jómódúbb társaik, ezért nagyon örülnek a nem túl praktikus de divatos dolgoknak is. Nekünk a múltkor azt mondták a Családsegítőben, hogy pont a divatos dolgokból van nagy hiány (meg a gyerekruhákból, zoknikból, fehérneműkből). Sajnos az adományhelyek nagyrészt csak ódivatú hagyatéki dolgokat kapnak (meg nagyon nagyon sok hordhatatlan szemetet is sajnos) aminek csak kis része a valóban (szégyenérzet nélkül) hordható ruha.
2019 03 16
Crop topokkal nem sokat tudnak kezdeni ebben teljesen igazad van. Remix baget próbálhatod még, én csak olvastam róla de ha nem is tudják eladni akkor is kapsz egy minimális árat érte.
2019 03 16
Szia, én adományboltba viszem, ott tovább értékesítik, és a befolyt összeget adják rászorulóknak. Budapesten elég sok ilyen adománybolt van, kerületenként több is. Kisebb használtai és dísztárgyakat is bevesznek.
2019 03 16
Sziasztok! Köszi a tippeket! Kicsit meglepő, hogy otthonokat vagy adományboltot is javasoltátok, mert én azt hallottam, hogy az ilyen helyek zöme annyira tele van ruhával, hogy köszönik, nem kérnek belőle többet, de ezek után lehet arra is megfordulok.: )
2019 03 16
Szia! Ha olyan jellegű ruhák, amikkel rászorulók nem tudnak mit kezdeni, én még a h&m-et javaslom. Egy zacskó (nem feltétlenül h&m-es) ruhát tudsz bevinni/nap, bármelyik üzletükbe, cserébe kapsz egy kupont, ami a következő vásárlásodból 500 ft kedvezményt biztosít. A ruhákat ők újrahasznosítják ezután.l
2019 03 17
Szia! Köszi! Igen gondoltam rá, sőt, igazából szórtam is már ruhát feléjük korábban, de mivel mindig kicsit szkeptikusan nézek rájuk, picit utána olvastam mi lesz a ruhákkal. Pl. eszerint a cikk alapján (https://www.cbc.ca/news/business/clothes-recycling-marketplace-1.4493490) sajnos nagyon kis százalékuk lesz valóban újrahasznosítva, a nagyját eladják harmadik világbeli országoknak - ahol szintén nincs igény egyébként ezekre a ruhákra, és mégiscsak megy a szemétbe. Persze nem tudom ez igaz-e, de ha már felmerült ez a gyanú akkor inkább más utakat keresnék!
2019 03 17
Szia! Én is inkább a H&M-es újrahasznosítós dologra szavazok, de leginkább csak azoknál a ruháknál amiket alapból sem tudnék eladni, mert kopottabb már a színe vagy 1-2 varrás elszakadt. Ezenkívül volt olyan időszak is, mikor nekiálltam ténylegesen kiválogatni a gardróbomat, hogy anyukám elvitte a munkahelyére a kiszelektált darabokat, hátha a kollégái közül valakinek valami megtetszik, vagy az ő családtagjaiknak. Érdemes ismerősöket megkeresni-kérdezni, főleg ha új vagy szinte új termékekről van szó... :")
2019 03 19
Most még egy dolog eszembe jutott: Facebookon a "Budapest minden ingyen" csoport! Nagyon szuper közösség, a felajánlott tárgyakra /ruhákra szinte pillanatokon belül van mindig rengeteg jelentkező. Ha beírod a postodba, hogy szeretnél te választani a jelentkezők közül ,akkor még azt is megválogathatod (profil alapján pl) hogy kinek szeretnéd adni a dolgokat. Szerintem nagyon jó és gyors megoldás bármilyen nem használt dolog továbbadására, plusz örömet is szerezhetsz vele valakinek (ráadásul a két szemeddel láthatod kinek adod a holmikat ami azért jó dolog tud lenni). mi is többször ajánlottunk már fel ott ezt azt, mindig precízen jöttek érte ( időpontra és címre ) és mindig jó fej hálás emberek voltak az átvevők.
2019 03 19
Én cserélgetni szoktak. Másként nem mennének el a cuccok. Illetve eladományozom őket. Sok olyan család van akik nem engedhetik meg. Néha garázsvásárt is érdemes tartani .
2019 03 20
A Jófogáson is több terméket átadtam már,Ingyen elvihető hirdetésben.
2019 03 20
Nekem vannak olyan ruháim, amiket valószínűleg senki nem fog megvenni. Nem azért, mert hibásak vagy hordhatatlanok, hanem azért, mert nem feltétlenül felelnek meg a legújabb divatnak. Ha esetleg valamelyikőtök ismer rászoruló családot, akkor kérem jelezzétek nekem privát üzenetben, szívesen összeszedem és elküldöm nekik a felesleges ruháimat.
2019 03 22
> Choupette: > Nekem vannak olyan ruháim, amiket valószínűleg senki nem fog megvenni. Nem azért, mert hibásak vagy hordhatatlanok, hanem azért, mert nem feltétlenül felelnek meg a legújabb divatnak. Ha esetleg valamelyikőtök ismer rászoruló családot, akkor kérem jelezzétek nekem privát üzenetben, szívesen összeszedem és elküldöm nekik a felesleges ruháimat. igen, én is ugyan ilyen ruháknak próbálok gazdát találni:(
2019 03 22
Ajánlom a közelgő eseményünket. :) https://www.facebook.com/events/1063657883840798/?ti=ia
2019 03 24
> AnnaHernadi: > Ajánlom a közelgő eseményünket. :) > https://www.facebook.com/events/1063657883840798/?ti=ia ú hát ez szuperjó :D
2019 03 24
1 2 3 Következő