Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

gardrobcsere.hu /

Segítség az oldalon /

SEGÍTSÉG, HOGY NE VERJENEK ÁT!!!

Már ezredik alkalommal olvasom, hogy xy megint átvert valakit, benyelte a lóvét, nem küldött semmit. Ezért pár pontban összegyűjtöttem néhány hasznos tippet, hogy hogyan előzheted meg, hogy csaló áldozatává válj! Ha valakinek ezeken kívül van még hasznos ötlete, akkor írja le bátran! - 0 vagy kevés értékeléssel rendelkezőktől kérd utánvéttel a csomagot, így csak az elutalt utánvét árát bukod el, ami kábé 1500 Ft, nem pedig mondjuk 15000 Ft-ot (ravaszabb csalók féltéglát is képesek elküldeni, szóval nem 100%-os biztonságú ez a megoldás sem) - nézd meg, hogy kik adták az értékeléseket, mert lehet, hogy kamuprofilokról adott magának értékeléseket - google képkeresővel nézd meg a képeit, hogy sajátok, vagy más oldalakról lopkodta össze őket - ha minden egyes termék teljesen már háttérrel van fotózva, az is gyanúra adhat okot - ha csak katalógusképek vannak fent (és nem hajlandó saját maga által fotózott képet küldeni) az is gyanús - kérj több képet, méretet, infókat a termékről - vedd fel vele a kapcsolatot Facebook-on, Viberen, telefonon - próbálj meg a közelben kinézni ruhákat, mert a személyes tali mégiscsak jobb, ha nem jön el, akkor bukta, ha pedig létrejön a találkozó, nem lehet csaló - mindig a legfelkapottabb márkákat gyanúsan jó áron hirdető, esetleg azokat elcserélő felhasználókkal legyetek óvatosak - nézzétek meg a feketelistát, nem szerepel-e benne az illető, valaki táblázatos formában is elérhetővé tette (https://gardrobcsere.hu/forum/t/24701/friss-feketelista-tablazat-keresesi-lehetoseggel)
10 napja, 13:02
Jó ötlet volt ... : ) Annyi ilyen téma volt mostanában, de olyanok, hogy ordít róla, hogy tudni kellett volna, hogy átverésről van szó. Ha ezeket a pontokat az ember figyelembe veszi, sokkal nagyobb eséllyel kerülhető el az átverés.
10 napja, 23:17
Nagyon köszönjük, szuper hasznos! <3 <3 Én azért belinkelem a "klasszik" feketelistát is, mert mindíg kerülnek elő újabb csalók, plusz a történetekből sokat lehet okulni is: https://gardrobcsere.hu/forum/t/427/gardrobcsere-feketelista?page=32 ( 798 hozzászólás és 32 oldal van már a feketelistában... ez nagyon szomorú, még akkor is ha egy része csak beszélgetés :( ) Illetve még annyit tennék hozzá, hogy Facebookon nagyon sok csalókkal foglalkozó csoport van, amikbe (nagyobb összegű vásárlás előtt) szintén érdemes belépni, és rákeresni / rákérdezni az eladóra, mert megeshet hogy itt még nem szedett áldozatokat de máshol már igen.
9 napja, 09:08
További kiegészítés, ami eszembe jutott: - ha azt írja valaki, hogy "jaj, el fog utazni, neki nagyon sürgős, azonnal küldd már el, mert szerelmes a termékbe...stb, de cserkészbecsszóra utalni fogja majd utólag", na az ilyennek ne küldjetek semmit, ha annyira kell, akkor utal, és elsőbbségivel elküldöd, másnap ott lesz nála (ha meg ezt leírod nekik, akkor ezek után nagy valószínűséggel felszívódik, vagy "mégsem tetszik annyira a termék" kifogással ráz le) - ha egy fotót küld az utalásról, akkor nézz utána a netbankban/bankban, hogy valóban jóváíródott az összeg a számládon, (mert szeretnek kamu utalásról hamis képeket küldözgetni egyesek) addig ne adj fel csomagot, míg meg nem történt az átutalás
9 napja, 09:46
Még egy hasznos tipp: - borítékban soha, semmilyen körülmények között nem küldünk senkinek sem pénzt!
9 napja, 16:52
Friss példa a csalógyanús felhasználóra, kérjetek utánvéttel, ha nagyon kell az a menő márkás cucc! https://gardrobcsere.hu/vszdora-144817
5 napja, 18:39
> lacrymosa: > Még egy hasznos tipp: > - borítékban soha, semmilyen körülmények között nem küldünk senkinek sem pénzt! Főleg nem Gyimóti Krisztikének (dzsenikének, Patriknak) Tapolcára.
18 órája