Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

gardrobcsere.hu /

Segítség az oldalon /

Változnak a postai díjak

Folytatja a levéltermék-portfólió egyszerűsítését a Magyar Posta, valamint változnak a levélfeladási díjak is 2020. január elsejétől – közölte a posta az MTI-vel kedden. A közlemény szerint január elsejétől az 50 gramm alatti tömegkategóriákat összevonják, így a 30 grammos közönséges levél ára nő, míg az 50 grammosé csökken. Az új ár belföldi 50 gramm tömeghatár alatt közönséges levelek esetében 135 forint lesz, a belföldi elsőbbségi levél díja pedig 185 forintra változik. Az 500 grammos tömeghatárú levelek elsőbbségi kézbesítése 515 forint, a nem elsőbbségieké 390 forint lesz. A 2 kilogrammig terjedő elsőbbségi levelek ára 1490 forintba, a nem elsőbbségiek díja 1185 forint lesz. A posta közleménye szerint nő a magasabb tömegkategóriájú küldemények és a többletszolgáltatások tarifája. Az ajánlott feladás díja 350 forintról 405 forintra, a tértivevény többletszolgáltatás díja 240 forintról 275 forintra emelkedik. A további díjváltozások jórészt a vállalati ügyfeleket érintik, ott az átlagos áremelkedés mértéke közelít a 15 százalékhoz. Emlékeztettek, hogy december 1-jétől a Magyar Posta bevezette az azonosított közönséges küldeményt. Az azonosított levél igénybevételének előfeltétele, hogy a feladók elektronikus címadatokat küldjenek a postának és vonalkóddal azonosítsák a levelüket. A közlemény szerint a Magyar Posta levéltermékeinek árai európai összehasonlításban a legalacsonyabbak közé tartoznak és ez a 2020. január 1-jei áremelkedéssel sem változik. MTI
2019 12 17
Persze, a legalacsonyabb... :') Rablás, és ahogy egyre nő a szolgáltatás ára, a színvonal kábé egyenes arányban csökken. A levélkézbesítők elvárt minimum végzettsége 8 általános, ez nagyjából mindent elmond a cég színvonaláról...
2019 12 17
Köszi a tájékoztatást! Jó tudni hogy megint emelnek ...
2019 12 18
> lacrymosa: > Persze, a legalacsonyabb... :') Rablás, és ahogy egyre nő a szolgáltatás ára, a színvonal kábé egyenes arányban csökken. A levélkézbesítők elvárt minimum végzettsége 8 általános, ez nagyjából mindent elmond a cég színvonaláról... ilyen fizetések mellett nem csoda, hogy ilyen a színvonal is :( olyan emberhiány van náluk, hogy csuda, így kb. bárkit alkalmaznak már, csak menjen oda valaki aki éhbérért elvállalja..
2019 12 18
Ja, csak írni-olvasni nem ártana, meg felismerni a számokat... Meg persze nem lenyúlni a küldemények egy részét. Gondolom azért a fejeseknek kijár az év végi bónusz, amiből a mezei munkás nem lát semmit! :@
2019 12 18
Köszi az előrejelzést :") . Eddig is kerültem az MPL-t feladás eseténe ha egy mód volt rá. De a legutóbbi incidens (-a kedves vásárlómnak 2x kellett bemennie mire sikerült elő keresniük a letétbe került csomagot-) és ez, már biztossá teszi hogy a Foxpostot részesítsem előnybe.
2019 12 18
Sajnos sok városban csak ez a lehetőség van 😒
2019 12 19
Egyszer én is jártam úgy, hogy elküldtem a csomagot (kis településről van szó) és nem találták 4 nap után sem. Majd rákerestem a küldeményazonosító alapján és az alapján meg kellett már érkezzen a postahivatalba. Majd rájuk telefonáltam, és kiderült "véletlenül" a településen lévő másik postára küldték. Végül meglett, de kérdés, hogyha nem telefonálgatok rájuk, akkor előkerült volna-e? Ráadásul a hölgy (lány) először vásárolt itt a gardróbcsere oldalon, szóval duplán kellemetlen lett volna, ha elkeverik...
2019 12 19
Nekem idén eltűnt a postán egy nyakláncom, 2 parfümöm, valamint összetörve jött egy parfüm. De sokszor van kicsit megszakítva a csomagolás sarka, gondolom belenéztek, hogy érdemes-e lenyúlni, bosszantó és szánalmas! :@ Meg az elsőbbségi levél 2-3 napra ér oda, olyan is volt. Sajnos nem mindenhol van automata, pedig annak van jövője! Minden nagyobb városba kellene, nem csak a legnagyobbakba. Én már visszajelzésben a megjegyzéshez beírtam a hozzám közel eső nagyobb várost, hogy tegyenek már oda is egyet! :')
2019 12 19
Sziasztok! A következő történt meg velem : Vásároltam egy terméket postán maradó utánvéttel (ruháról kb 1,5-2,5kg közötti a súlya). Az eladó levélként adta fel, Dec. 16 lett feladva , 18.-án került a Hatvan Logisztikai pontba,de ott elakadt valamiért. A posta nyomkövetésnél az áll "A küldemény feldolgozása folyamatban" . Nem igazán értem,mi tarthat ennyi ideig. Már szerdán és csütörtökön is elégé furcsáltam hogy egy hét alatt nem jött meg a küldemény hozzánk a posta hivatalba. Korábban is volt már rá példa,hogy egy ruha levélként lett postára adva,de 3 nap alatt meg volt az egész,a feladástól számítva a második munkanapon jött az sms ,és az e-mail,hogy át lehet venni a küldeményt a postán. De a legutóbbi küldeményemnél még a mai napig sem jött se sms,se e-mail ,bár azért még hétfőn küldhették volna az értesítést,de nem így történt :( Mit lehet ilyenkor tenni?
2019 12 25
Nekem 2 ajánlott csomagom veszett el, több mint két hónap alatt sem érkeztek meg így szinte már 100% hogy a postán lenyúlták (szerencsére nem itteni adás-vétel volt). Emelik az árakat, mikor egy ajánlott levelet se mer már feladni az ember anélkül hogy ne kellene azon stresszelni vajon ellopják a postán vagy sem. Elég pofátlanság. MPL-el érdemes postázni mert az egy futárszolgálat, nyomon követhetőek a csomagok, ott nincs lopkodás, az megbízható, de a sima posta nem. Az oké hogy az árak alacsonynak számítanak, de az itteni fizetés is alacsonyabb sok európai országhoz képest. Szval vicc ez a kijelentés. Én egy Budapest melletti városban lakom és foxpost automata itt sincs, MPL automata se, de azt legalább a postán keresztül is lehet intézni. Szval nekem sajnos egyelőre nincs más opció.
2019 12 29
> *Anni*: > Nekem 2 ajánlott csomagom veszett el, több mint két hónap alatt sem érkeztek meg így szinte már 100% hogy a postán lenyúlták (szerencsére nem itteni adás-vétel volt). Emelik az árakat, mikor egy ajánlott levelet se mer már feladni az ember anélkül hogy ne kellene azon stresszelni vajon ellopják a postán vagy sem. Elég pofátlanság. > MPL-el érdemes postázni mert az egy futárszolgálat, nyomon követhetőek a csomagok, ott nincs lopkodás, az megbízható, de a sima posta nem. > Az oké hogy az árak alacsonynak számítanak, de az itteni fizetés is alacsonyabb sok európai országhoz képest. Szval vicc ez a kijelentés. > Én egy Budapest melletti városban lakom és foxpost automata itt sincs, MPL automata se, de azt legalább a postán keresztül is lehet intézni. Szval nekem sajnos egyelőre nincs más opció. Én csak azt nem értem,mi a bánatot szerencsétlenkednek a csomagommal. Dec. 16.-án délelőtt adta postára az eladó. 18.-ától ott van a Hatvani Logisztikai pontban "Feldolgozás alatt" áll a mai napig is,legalábbis a küldeményazonosító alapján a nyömkövető azt írja " Küldemény feldolgozás alatt" . Az nem lehetséges,hogy az ünnepek végett megemelkedett a csomagok száma,és emiatt van még mindig a hatvani logisztikai pontban?
2019 12 30
Végre felrakták a díjtáblázatot itt lehet megnézni: https://www.posta.hu/static/internet/download/Lapdijszabas_2020.pdf Így már 500 grammig 795 forint lesz a feladás, közel annyi, mint a foxpost, ami meg sajnos nem mindenkinek megoldható (nálunk is 20 km-re van a legközelebbi, mindig vásárláshoz kötöm, mert nem minden nap járok arra...).
2020 01 01
Sziasztok! Én sajnos nem csak a mindig emelkedő árak miatt nem postázok. :( Horrorhülye posta van a környéken. Sokszor átvágtak pénzzel, amit néha hagytam, mert beteg vagyok nagy sort álltam ki és már nem reklamáltam, hogy 2x annyit számoltak, mint előző nap ugyanarra a csomagra amit ott már velük lemérettem.... Persze akadt mikor szóvá tettem, akkor még olcsóbb árat hoztak ki mint előző nap, de meguntam a küzdelmeket.... Volt amikor meg akartak győzni, hogy rohanjak ki az Office Depotba borítékot venni, majd álljak újra sorba, hogy feladjam... mindez egy postán! Udvariasan megkérdeztem nekik nincs, vagy nem kell a pénzem? Na, akkor a postás hölgy, magától egy karnyújtásra megtalálta a borítékokat. De a legszörnyűbb az volt, mikor egy jó 50 év körüli postás kisasszony pár könyvre meg akart győzni, hogy az 14 tonna!!! Hiába tiltakoztam azt a nagy súlyt megemelni se tudnám, vagy a postahivatal ajtón behozni, de csak okoskodott, hogy az tonna lesz. Szerencsére a mérettáblázatban nem találta a tonnát különben felszámolta vonna gigászi összeggel. Nekem, meg a mérettáblázatnak nem hitt, de végül egy kolléganője is meggyőzte az nem lehet tonna. Persze van még posta a városban, csak messze. Beteg vagyok nem tudok eljárni oda. És vannak dolgaim, aminek a postadíja nagyobb lenne, mint maga a termék.... Meg nem szeretnék további tragikomikus élményeket gyűjteni. :( Nem szeretem ha nincs infláció akkor is emelnek az áraikon. De nektek azért jó szerencsét kívánok hozzá!
24 napja, 08:56