Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

gardrobcsere.hu /

Segítség az oldalon /

Levél ajánlás nélkül

Ti jártatok már úgy, hogy ajánlás nélküli levelet adtatok fel/vártatok, de nem érkezett meg? Néha felajánlom a vevőimnek hogy saját felelősségükre, de el tudom postázni 390 ft-ért is a ruhát, de az kevésbé biztonságos. Eddig mindig megkapták, és én is megkaptam az összes ilyen küldeményt, de legutóbb egy vevőm nem volt ilyne szerencsés, egy hete várja a ruhát és semmi nyoma.
2020 02 05
Szia!:) Én még nem jártam így szerencsére, mert megmondom őszintén nem szívesen adom fel simán vagy elsőbbségivel, mert nem lesz könyvelt levélpostai küldemény, tehát ha elveszik valahol az nem kereshető vissza, hogy hol veszett el. Mint ahogy írtad is csak saját felelősségre. Szóval ezt tanulópénztként fogjátok fel. Ha már vásároltok vagy adtok fel igenis szánjátok rá azt a + párszáz Ft-ot mert az legalább tutira megérkezik, ha pedig nem, vissza tudják keresni, hogy hol kallódott el. Még azt tudom mondani, hogy hívja fel a postát vagy menjen be hátha ott maradt, de ez sem valószínű, mert ha máshol köt ki, azért tesznek róla, hogy eljusson oda ahova eleve címezve lett. Sajnos ezek a csomag elkallódások főként arra vezethetők vissza, hogy az ott dolgozó "tisztességes" emberkék lenyúlják, ezért is mondják mindig, hogy soha ne adjunk fel pénzt borítékban...
2020 02 05
Igen, ezekkel tisztában is vagyok, nekem olyan volt, hogy ajánlott helsett sima levélként adta fel az eladó a ruhát véletlenül, de megérkezett. Ezért várok itt tapasztalatokat, hogy fordult-e elő valakivel ilyesmi a gyakorlatban. Mert azt hallani, hogy külföldi csomagok jó szerivel elvesznek, de belföldiekről nem hallottam még konkrét példát. Jó lenne tudni van-e még remény, hogy megkapja a címzett.
2020 02 05
Eléggé aggasztó főleg hogy 8 napja adtam fel. 😟 És nem is emlékszem hogy blokkot adtak-e, de ha adtak is már kidobtam mert nem tartogatom. Bár szerintem ilyen helyzetben azzal se mennék sokra.
2020 02 05
Mivel még ajánlott leveleim is tűntek el, nem igazán szeretek amúgy sem a postával küldeni, de ha más opció nincs, simán postázni max a kis értékű holmikat (hajpánt, bizsu...stb.) postáznám, ráadásul míg az ajánlottnak nyoma van, ezért kártalaníthatnak ha eltűnik, a simáról ez nem mondható el...
2020 02 05
Sajnos hajlamos a posta arra, hogy mindent megtegyen azért, hogy ne kelljen kártalanítania. Üres borítékom jött, ajánlott, elsőbbségi levélként adták fel, nyitott borítékot adtak a kezembe, jelentettem az ügyet, de több ízben közölték levélben, üzenetben, hogy miért az én hibám volt, és ők a csomagok levelek tartalmát semmilyen módon/szakaszban nem kezelik, így jártam, k*ss a nevem. x-) Ez a Csepeli postán gyakran előfordult, mióta Békéscsabán lakom minden rendben megérkezik. Sajnos nagyon postafüggő a levelek kezelése. :s
2020 02 05
Sima elsőbbséginek sem tudnak utánajárni, csak amit a rendszer lát, azaz az ajánlottnak, ezért is érdemes megőrizni a feladószelvényt, mert később azzal lehet menni reklamálni és elindítani a keresést, illetve a kártérítést... És ez a feladó felelőssége, őt kell piszkálni, hogy intézze.
2020 02 05
Ez egy éve kapott levelem, máig megőrzöm, hogy tudjam, igenis lehet reklamálni és kell is! ![](http://upload.gardrobcsere.hu/hu/images/message/eb169f5a1917370c92d0b80fa1c3f521.jpg)
2020 02 05
Köszönöm szépen a válaszokat! Ez most lesokkolt, hogy ajánlott levél is eltűnik/üresen érkezik meg... Egyébként, gondolom bizonyítanod is kéne valahogy, hogy nem te vetted ki a boríték tartalmát, hanem már úgy kaptad kézhez, és ezt igen nehéz, hacsak nem videózod le minden egyes levél esetén ahogy kibontod 😂😂 Elég gáz, mostmár értem miért is alakult meg a Fosta nevű oldal..
2020 02 06
Jó tanács: mikor átveszed az ajánlott vagy bármilyen csomagot, alaposan nézd meg, hogy nem-e sérült, szakadt, mert utólag sajnos nem tudsz reklamálni. Fel kell vetetni attól aki átadta, egy jegyzőkönyvet, miszerint sérülten vetted át, közösen kibontjátok, és ha tényleg sérült, vagy eltűnt a cucc, panasszal élhetsz, és kaphatsz kártalanítást. Egyszer egy postán maradó csomagként érkezett parfümömet zúzta le a posta, helyben megtettem a reklamációt, valamint a webshopnak is jeleztem, ahonnét küldték. Nem volt gyors, de visszakaptam a lóvét. Sokan talán a hosszú ügymenet miatt nem reklamálnak, pedig jogod van hozzá.
2020 02 06
Ez tényleg nem hülyeség, sajnos eddig nem figyeltem ilyenekre, de mostmár fogok! Köszönöm a jó tanácsokat 😊
2020 02 06
Még karácsony előtt adtam fel egy küldeményt, postán maradó ajánlott levélként. Hát csak nem akart megérkezni, elkezdtük kerestetni. Végül meglett, de kirágta az egér, és kiette a gyapjú nadrágot belőle. NO COMMENT.
2020 02 06
Keresztbe-kasul leragasztani a borítékot/csomagot, bár akkor meg ráfogják, hogy ha nem figyelsz és átveszed, hogy te vágtad ki belőle... :( Nekem 2 kartonlap között körberagasztott, ajánlva feladott tortaostyám tűnt el (kisfiam szülinapi tortájára szántam, már korábban rendeltem tőlük, akkor nem volt gond), szóval nyasgem posta, meg jutalmat kapó fejesek, de mivel felvételi követelmény a minimum 8 általános, nos, ez nem sok jóval kecsegtet ránk nézve. :s
2020 02 06
> Méhészlány: > Még karácsony előtt adtam fel egy küldeményt, postán maradó ajánlott levélként. Hát csak nem akart megérkezni, elkezdtük kerestetni. Végül meglett, de kirágta az egér, és kiette a gyapjú nadrágot belőle. NO COMMENT. Azt a k*rva... Hát erre nem tudok mit mondani, elég gáz... Ezt a postán dolgozók mondták, vagy ti láttátok hogy kiette az egér? 😅 Azért kérdem, hogy egy rossz kifogás arra hogy lenyúlták, vagy pedig egy nagyon siralmas true story a magyar postáról. 😔
2020 02 06
Sziasztok! Nekem egy ajánlott levélként feladott szoknya tűnt el majdnem. Állítólag "véletlenül" a másik postára küldték. (2 posta volt a településen, én helyesen címeztem meg!). Nem tudom hogy tudjátok-e de az ajánlott küldemény az azonosítókóddal utánakövethető a posta weboldalán!!! Így mivel láttam hogy a csomag a kód alapján már megérkezett a postára, így udvariasan felhívtam őket, hogy mégis miért mondják a címzettnek hogy nincs a postán? (3 munkanapon belül elvileg ott van az ajánlott) Végül visszahívtak és megoldódott, mert a másik postára küldték. A hölgy aki vásárolt tőlem, először vásárolt a gardróbcserén, úgyhogy különösen örülök, hogy végül meglett, nem okozott neki csalódást az eset, és végül örült is a terméknek. Szóval az ajánlott postán maradó levél sem életbiztosítás, de sokkal több esélye van az embernek reklamálni. Ha mégis gond van és érdemes legalább egy két telefont megereszteni, hátha. Illetve be lehet írni a vásárlók könyvébe is, mert legalább nem múlik el nyomtalanul, az eset.
2020 02 06
1 2