Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

A felhasználók számítanak /

Azonos érdeklődési körök, klubok, meetingek /

COVID19 - Mi változott? Lehet még eladni/cserélni?

Sziasztok! Már több mint fél éve, hogy jelentősen megváltozott minden a COVID miatt, talán sokan el is vesztették a munkájukat. Szerintetek ez a helyzet, hogyan hatott az eladásokra vagy csere üzletekre-? Gondolok itt ilyenekre: 1.Nőtt a kereslet, mert az embereknek talán kevesebb lett a pénze, ezért inkább használt ruhákat vesznek új helyett. Vagyis nőtt az igény a GCS-re. 2. Munkahely elvesztése miatt, többen adnak el használt holmikat, hogy ebből is pénzhez jussanak. Vagyis nő a kínálat, de a kereslet csökken. 3. Csökken a kereslet, mert az emberek félnek a vírus terjedésétől, így nem vesznek használt ruhát. 4. Mivel félnek a vírustól, személyes adás-vételek száma lecsökkent, a postai/foxpost költségek emelkedése miatt színtén csökken a kereslet 5. Több lett a csaló Egyáltalán éreztek/tapasztaltok bármi hatást? Én személy szerint sokkal kevesebb érdeklődést tapasztalok, mint fél évvel ezelőtt. Nem tudom, hogy ez szimplán a COVID miatt van így, vagy esetleg a sok csaló miatt pártoltak el az oldalról. De azt hiszem mindannyiunknak jót tenne, ha látnánk, kinek mi a tapasztalata. :)
2020 09 30
Egy ideje már pang az üzlet, a járvány előtt is egyre kevesebb rendes üzletelésem volt. Sokan hobbiból regisztrálnak vagy csak azért, mert trendi itt hirdetni, aztán kábé magasról tesznek mindenkire, legalábbis a válaszolás luxus dolognak számít. Pedig egy ilyen oldalon alapnak kellene lennie a normális kommunikációnak. Nyilván vannak, akik elfoglaltak, persze, lehet várni pár napot, na de hogy 10 nap után több üzenetre se reagáljon valaki, ráadásul úgy, hogy közben be is volt jelentkezve...
2020 09 30
Hát nekem jó, ha félévente van egy eladásom. És szerintem ez nem csak a Covid miatt, hogy mi miatt azt nem tudom. Úgy gondolnám egyrészt a környezettudatosság, másrészt a spórolás miatt az embereknek jobban megéri itt vásárolni. Viszont én azt veszem észre, hogy hiába vannak teljesen új, csak lecímkézett, frissen vásárolt ruháim (amit pl megrendeltem, de mégsem lett jó), hiába adom a bolti ár harmadáért, akkor sem érdeklődik irántuk senki. Ha túl olcsón adnám, senki nem venné meg, mert jaj ez olcsó, biztos baja van. Ha meg drágábban akarom eladni, hogy meg is érje, hiszen teljesen új, akkor meg azért nem veszik meg, mert sok. Szóval én már nem tudom mit lehet tenni, meg mit érdemes, meg miért van ez :( Szóval nekem a vírus előtt is döcögősen ment. De pl arra is gondolok, hogy az emberek nem mernek mástól venni ruhát, mert félnek, hogy esetleg rátapad a vírus, onnan ahonnan jön, mert idegen hely... (ezt nem én mondom, csak gondolkodom, hogy biztos van ilyen is.) Vagy akár nem akarnak ruhára költeni, mert bizonytalan, hogy a munkájukkal mi lesz. Az is biztos, hogy a postázás lassan nem éri meg, mert lassan többe kerül a pk, mint egy-egy póló. Arra meg sokszor tök kicsi az esély, hogy ha megtetszik valami, az pont az ember közelében van, és megoldható a személyes átvétel.
2020 10 02
Köszi, hogy elmondtátok a tapasztalataitokat, Én is hasonló dolgot tapasztalok. Egyrészt magam sem szívesen vásárolok postán inkább csak személyesen, mert már csak így éri meg. Másrészt azt is látom, hogy lenne mozgolódés, hiszen sok termékemet beteszik a kedvencek közé, de az érdeklődés elmarad. Én arra gyanakszom, hogy mindenki vár, várnak arra, hogy lehessen személyesen üzeletelni, hogy talán lejebb megy a ruha vagy a szállítás díja, de lehet, hogy arra is várnak, hogy biztonságosabb legyen a helyzet.
2020 10 02
Tavasszal rengeteg mindent eladtam, igaz, nemcsak itt hirdetek, hanem a legnagyobb közösségi oldalon és a lakóhelyem csoportjában is, ruhák, könyvek, műszaki, bútor stb elkelt. Nagyobb részt személyesen, de vidékre is sok mindent küldtem. Nekem nyáron pangott az üzlet, amikor már szabadabban mozoghattunk, nem volt időkorlát, nyár van, aki megtehette elutazott stb. okok miatt, de most ősszel megint beindult. Csalóval még eddig nem találkoztam, volt, hogy kaptam fura magyarsággal írt levelet, de azonnal gyanús volt, töröltem is. Összeségében nem látok nálam nagy visszaesést, pozitív vagyok ebben az esetben 😊
2020 10 02
Nálam kb. ugyanannyi az eladás mint Covid előtt szerencsére (olyan heti 1-2),de mindig vannak üresebb időszakok általában fizetés előtt amikor már nincs annyira pénze az embereknek vásárolgatni. Leginkább még mindig a posta megy,de mostanában volt néhány személyes átvételem is.
2020 10 03
Nekem szerencsem volt/van, marcius-aprilis kornyeken pangott nagyon, 1-2 postazos eladasom volt, meg jo par foglalasom, hogy majd a virus utan szemelyesen. Fizetesnap kornyeken indul be nagyon, akkor 1-2 het alatt van vagy 10 eladasom, de kozben toltom is fel folyamatosan a dolgokat. Arultam facebookos csoportban is,ott nagyon mentek, de annnnyi komolytalan ember volt, hogy kileptem inkabb. Itt legalabb lehet ertekelni a hitegetoket, szoval jobban lehet latni, kivel eri meg uzletelni. Amugy ha nagyon nem mennek a dolgok, erdemes atgondolni, hogy mi, ha vevok lennenk, irnank-e magunknak. Pl ha jelenleg csak postazunk, akkor kuldunk-e tobb kepet, merunk-e. Nalam most nem is lehet probalni, mert ha esetleg az erdeklodonek meg sem kell, akkor ki mosnam ujra stb, de ezert korbe merek es fotozok mindent keresre.
2020 10 04
Facebook-on én is csak komolytalanokkal találkoztam. Én is azért ragaszkodok a GCS-hez mert itt tudsz válogatni a visszajelzések alapján. Nagyon sokat jelent. Még nálam a jófogás is játszik, de ott ruhát ritkán tudok eladni, inkább csak háztartási eszközöket, elektronikát és egyéb használati tárgyakat, de azt meg itt nem szóval jól kiegészítik egymást. :) > gpetraam: > Nekem szerencsem volt/van, marcius-aprilis kornyeken pangott nagyon, 1-2 postazos eladasom volt, meg jo par foglalasom, hogy majd a virus utan szemelyesen. Fizetesnap kornyeken indul be nagyon, akkor 1-2 het alatt van vagy 10 eladasom, de kozben toltom is fel folyamatosan a dolgokat. Arultam facebookos csoportban is,ott nagyon mentek, de annnnyi komolytalan ember volt, hogy kileptem inkabb. Itt legalabb lehet ertekelni a hitegetoket, szoval jobban lehet latni, kivel eri meg uzletelni. > Amugy ha nagyon nem mennek a dolgok, erdemes atgondolni, hogy mi, ha vevok lennenk, irnank-e magunknak. Pl ha jelenleg csak postazunk, akkor kuldunk-e tobb kepet, merunk-e. Nalam most nem is lehet probalni, mert ha esetleg az erdeklodonek meg sem kell, akkor ki mosnam ujra stb, de ezert korbe merek es fotozok mindent keresre.
2020 10 05