Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

A felhasználók számítanak /

A gardrobcsere.hu felhasználóiról /

Mit gondoltok: csere megbeszélve és időközben eladni?

Megbeszéltem egy lánnyal, hogy adott napon találkozunk és cserélünk (időpont még nem volt egyeztetve, én kezdeményeztem) Egy nappal előtte már csak arról tájékoztatott, hogy már elvitte más a pulcsit magasabb áron. Mit gondoltok? Mennyire etikus ez úgy, hogy van egy folyamatban lévő üzlet más érdeklődővel? Az én alapelvem az, hogy aki először ír azzal foglalkozok. Sszerintem illő lett volna felajánlani nekem a lehetőséget, akarnék-e liciitálni stb. Azt nem bánom, ha másnak eladja, mert többet ad érte, mindenki inkább a pénznek örül, de az, hogy csak az után tájékoztat, miután eladta nekem fájó pont. Hogy látjátok? Túl hisztis vagyok?
2020 11 30
Legutóbb úgy jártam itt az oldalon, hogy már kinéztük egymásnál a cuccokat, összegben még drágább is volt, amit én küldtem volna, de nem érdekelt, vártam, hogy írja meg, hova küldjem. Erre közölte, hogy hát inkább megpróbálná eladni őket. Rossz érzés volt, mert megállapodtunk korábban, de nem tudtam mit csinálni, megjegyeztem magamnak és soha többé semmiféle üzletet nem fogok vele bonyolítani.
2020 11 30
Velem csak olyan volt, hogy én vásároltam volna valakitől, mondta hogy vihetem, megbeszéltünk mindent. Meg is írta nekem a banki adatait az utaláshoz este vagy másnap reggel. Aztán munka után utaltam volna és ugye beléptem hogy megnézzem hova kell utalni és akkor közben írt üzenetet hogy inkább megtartja a táskát amit vettem volna. Valamilyen szinten amúgy megértem, előfordulhat hogy meggondolja magát az ember, de közben mégsem tartom azért korrektnek. Ez olyan mintha a boltban oda mennék a pénztárhoz fizetni, már adnám oda pénzt erre mondja a csaj, ja bocsi ezt inkább mégsem adjuk el, megtartjuk magunknak. Na mindegy, fura azért. : DDD Én egyébként biztos nem adtam volna el másnak, ha már van egy komoly érdeklődő. Eltenni mondjuk nem teszek el semmit, de mindig szólok ha adódik más érdeklődő egy adott cuccra és adok egy napot hogy utaljon (akinek tényleg kell valami ennyi idő elég rá) ha nem utal akkor pedig a következő érdeklődőé. Személyes taliba meg cserébe viszont én már nem megyek bele.
2020 11 30
Köszönöm, hogy elmeséltétek a tapasztalataitokat. Úgy tűnik, annyira mégsem vagyok hisztis, hogy rosszul esik. Egyébként megkérdezte, hogy mennyiért tudná tőlem megvenni a felsőt. De én meg már nem is akarnám így odaadni neki, meg hát, ha nincs helyette más, nem is szívesen adnám el.
2020 12 01
> meszianna: > Megbeszéltem egy lánnyal, hogy adott napon találkozunk és cserélünk (időpont még nem volt egyeztetve, én kezdeményeztem) > Egy nappal előtte már csak arról tájékoztatott, hogy már elvitte más a pulcsit magasabb áron. > Mit gondoltok? Mennyire etikus ez úgy, hogy van egy folyamatban lévő üzlet más érdeklődővel? > Az én alapelvem az, hogy aki először ír azzal foglalkozok. Sszerintem illő lett volna felajánlani nekem a lehetőséget, akarnék-e liciitálni stb. > Azt nem bánom, ha másnak eladja, mert többet ad érte, mindenki inkább a pénznek örül, de az, hogy csak az után tájékoztat, miután eladta nekem fájó pont. > Hogy látjátok? Túl hisztis vagyok? Ez nem fair, azé a termék, aki ellőbb jelentkezik. Egyértelműen negatív! Olyan mintha átvert volna, ígérgetett. Nem egyenes ember!!!!
2020 12 04