Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

gardrobcsere.hu /

Segítség az oldalon /

Segítség postázással kapcsolatban

Sziasztok! Tapasztaltabbaktól szeretnék postázással kapcsolatban segítséget kérni, még sosem küldtem így "csomagot". Nem igazodom ki a díjszabáson, illetve azt sem tudom, mibe illik belerakni a termékeket. https://www.posta.hu/static/internet/download/Lapdijszabas-Hun_2021.pdf Mivel a kifejezett csomagküldés drágább, mint a Foxpost, így ez a része nem érdekel, inkább csak az olcsóbb megoldások (elsőbbségi/ajánlott levél?) Milyen lehetőségek vannak? Csak a súly számít? Vagy a becsomagolt termék/csomagolás mérete is? Illetve mibe kéne csomagolnom pl. egy pólót/nadrágot stb? Konkrét példaként most kérdezték tőlem, hogy egy pólónak mennyi lenne a postaköltsége. Teljesen basic póló, kb 75 g. Ezt küldhetem 500 g-os elsőbbségi levélként 570 Ft-ért egy egyszerű A/5-ös méretű papírborítékban? Mi a különbség a levél és az azonosított levél között? Nagyon köszönöm, ha segítesz! :")
2021 05 05
Szia! Hát a Magyar Posta az egyik legérdekesebb... : ) Én személy szerint kerülöm is, mert hiába méregetek a konyhai mérlegen és vetem össze a Posta kalkulátorával, valahogy eddig soha nem az jött ki a helyszínen... : ) Mivel a csomag mérete is számít, nem csak a súlya. Egy egyszerű póló amúgy simán elmegy A5-ös borítékban, de a borítékkal együtt mérd le és arra is figyelni kell, hogy ne legyen 2,4 cm-nél magasabb - így tuti olcsóbb lesz, mint az 1100 Ft-os Foxpost, de mondom, engem eddig mindig értek meglepetések a postán. : / Jellemzően egyébként ajánlottan érdemes bármit is feladni, mert akkor nyomon lehet követni a csomagot, de az is plusz költséget jelent. Az elsőbbségi csak "luxus", szerintem. : ) A levél-azonosított levél különbséget viszont nem tudom. : (
2021 05 05
Szia! Én a postán mindig ajánlottan adok fel ilyen dolgokat, hogy tutira odaérjen. Ha postaládába küldöd, házhoz, akkor azt is nézik, hogy beleférne-e a csomag, tehát valóban ez a 2,5 cm körüli vastagság a max. Viszont én szinte minden esetben -> postán maradó ajánlott levélként <- szoktam küldeni. Ez lehet nagyobb méretű is, még egy dobozt is felvesznek így. És akkor annyi, hogy a címzettnek be kell érte mennie a választott postára. Viszont nem csomagárakkal számolnak ilyenkor. De ha házhoz adod fel csomagként, az már húzósabb árban. Én általában 915 forintot szoktam fizetni pk-nak, azt hiszem ez 50 gramm felett van. Ilyenbe belefér egy parfüm, egy nadrág, egy ruha, ilyesmik.
2021 05 06
Nagyon köszönöm nektek a válaszokat! :") ÉS ti így, ha gyakorlatilag csak a postán derül ki, hogy mennyibe kerül feladni, hogy szoktátok a vevőnek kalkulálni a szállítási költséget? Ugye előre utalás után adnám fel, de lehet a postán egy jóval drágább árat kalkulálnak. Ilyenkor ez van, a fennmaradó részt bukja az eladó? És akkor maradva a példánál, a pólót rakhatom egy sima egyszerű papírborítékba, 500 g-os ajánlottként pedig 570 lesz az ára. Valószínűleg nem vastagabb 2,5 cmnél, de mivel puha, még ha vastagabb is, biztos be lehet paszírozni egy postaládába. Az ajánlott levél áraknak és postán maradó ajánlott levélnek hol tudok utána nézni?
2021 05 06
Az ajánlott levél minden esetben 485 ft, súlytól függetlenül. De a díjszabásos oldalon, amit küldtél, a harmadik táblázatban van. 500g-os ajánlott 915 Ft :) 50 g alatt 630 Ft (145+485). Én mindig annyit fizetek, amennyit számolok. Úgyhogy ha van egy konyhai mérleged, becsomagolva mérd le, és tudsz árat mondani. Nem kell teljesen becsomagolni, csak pl berakni egy boritékba, és úgy lemérni. Egy vékonyabb pólót nem bubis boritékban elfogadnak házig általában. Én csináltam kartonból egy kis "postaládát", kivágtam a 2,4 centit, és megtudom nézni, beférne-e a boritékba :) Az annyira nem számit, hogy betudják-e nyomkodni a postaládába, ha vastagabb, csomagként fogják feladni, ezt én is benéztem már. De ha bent vagy a postán, és drágábbat mondanak, vagy csomagként akarják küldeni, nyugodtan mondhatod, hogy nem szeretnéd, mert csak X összeget utaltak neked a pk-ra, és megtudod beszélni a vevővel. Én megszoktam kérdezni, hogy "ez befér házig levelként?" és ha azt mondják nem, megpróbálom máshogy csomagolni, vagy írok a vevőnek, hogy esetleg postán maradó jó lenne-e, vagy hogy adjam fel.
2021 05 06
Neked is nagyon köszönöm! :")
2021 05 06
Szia, Nálam a postán maradót kérik a legtöbben 500g-ig 915.-,mindegy mibe csomagolod(reklámtáska,zacskó)legyen inkább kisebb csomag.(ajánlott szelvényt kell kitölteni,posta címmel) Ha viszont több 500g felett (farmerek,cipő)akkor a vaterafutárt postán maradóra 1405.-,viszem a kinyomtatott cimkét. Érdeklődéskor lemérem a termékeket csomagolva,és így írom az utalandó összeget.
2021 05 07
Én mindig buborékos borítékban adom fel amit megvesznek tőlem. A ruhát mindig belerakom egy zacskóba vagy táskába. Általában postán maradót kérnek. Egy vastagabb pulóvernek magasabb a postaköltsége, kb 1700 Ft ajánlott levélként.
2021 05 17
Van postán maradó csomag is 2kg-ig 1525ft.
2021 05 17
Szia! Van egy ilyen kalkulátoros oldaluk, nagyjából pontos árat ad úgy emlékszem, de a postánál mindig érhet meglepetés.😅 https://www.posta.hu/szolgaltatasok/calculator/domesticpackage?ln=hu
2021 05 20