Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

gardrobcsere.hu /

Segítség az oldalon /

Foxpost csomag fizetés

Sziasztok! Még sosem használtam a foxpostot és az lenne a kérdésem, hogy ha én adom fel a csomagot, akkor a vevőnek mikor kell fizetni? Előre utalhat nekem, vagy az automatánál? De ugye ha előre utalja, akkor nem fog tőle az automata is pénzt kérni? És amúgy ti mibe teszitek bele a feladni kívánt árut, hol vesztek dobozt, vagy egyáltalan mibr dzoktátok csomagolni?
2018 10 10
Szia! Ha a vevo elore utal, kerd el tole a feladas arat is, amit az automatanal tudsz kartyaval kifizetni. Neten ird be az adatokat, sokkal egyszerubb, es ott ad egy kodot. Ott betudod irni, hogy “utanvetel 0 ft” es akkor tole nem ker osszeget. Amennyiben az utanvetelt valasztod, akkor be kell irni, hogy mennyi az utanvet, es atvetelkor fizeti ki. Azt nem tudom, van-e olyan opcio, hogy “vevo fizeti a feladast”, a honlapon biztos van rola info. En altalaban ujsagpapirba csomagolom, vastagabb celluxxal leragasztom, es arra egy reklamzacsi, hogy valamennyire vizallo legyen, ki tudja, hova kerul. Postan tudsz venni A/4-es boritekot, amiben van bubifolia, mondjuk nem tudom mennyibe kerul. Ha esetleg szoltal rendelni aliexpressrol/ebayrol stb, celszeru megtartani a csomagolast, abba is lehet pakolni. Dobozba szerintem csak cipot erdemes, en egy felso miatt nem vennek dobozt.:) De lehet, hogy papiriroszerboltban/elelmiszerboltban tudsz erdeklodni, hogy van-e felesleges kis dobozuk, ami amugy a szelektivben vegezne.
2018 10 10
Hogyha foxposttal adott fel, kerd el a telefonszamat, emailet, nevet es az automatat (vagy a cimet, ha hazhoz megy) ahova szeretne a vasarlo, es te is ird fel a telefonszamodat a felados papirra (ha nem tudsz matricat nyomtatni) hogy feltudjanak hivni, ha valami baj van.:)
2018 10 10
Ami lemaradt: házhozszállításos verziónál a feladás ugyanígy megy, viszont matricát kötelező hozzá nyomtatni, amit aztán fel kell ragasztani a dobozra. Ezt megteheted te is otthon (ha van nyomtatód), ennek nincs extra költsége, vagy kérheted, hogy az automata nyomtasson matricát helyetted ez +90 ft azt hiszem. Matrica nélkül nem tudod feladni a házhozszállításos csomagot mert a futárcég (és az automata is) vonalkódot olvas. Szóval ha nincs nyomtatód és házhozszállítás lesz el kell majd döntened hogy beleszámítod -e az árba a nyomtatás költségét vagy önköltségen megoldod. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy nekünk már volt olyan, hogy számlát nem adott az automata mert kifogyott belőle a papír. Szóval megeshet , hogy a gépben nincs nyomtatható matrica és feleslegesen mentél oda. (De ez csak extrém esetekben jelentkezhet)
2018 10 11
Köszönöm szépen mindannyiótoknak a részletes választ, nagyon rendes tőletek! :) sokat segítettetek! :)
2018 11 14