Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

gardrobcsere.hu /

Segítség az oldalon /

értékelés néküli eladók

Sziasztok! Vásárolni szeretnék egy eladótól,akinek nincsenek értékelései. A képek alapján valódi termékeket árul. Ilyenkor hogy győződhetnék meg arról,hogy valóban elfogja küldeni nekem a terméket? Több mint 5000Ft-os termékről beszélünk, üzenetek alapján kicsit szűkszavú de mégis ha van valakinek valami ötlete hogy lehetne erről megbizonyosodni akkor várom a tippeket! régebben vásároltam már az oldalról olyan embertől akinek rengeteg pozitív értékelése volt engem mégis átvágott és hülyének nézett, mikor látta hogy én nem mentem tovább az üggyel egyre több negatív értékelés került a profiljára, másokkal is eljátszotta.. ezek után csak ilyen szerencse alapon bízzak benne, hogy vagy elküldi vagy nem? :s
2021 02 04
Érdemes megnézni, hogy a termékeit nagyjából ugyanazon háttérrel fotózza-e, ha mindegyik más és más, akkor gyanakodhatsz, hogy csak lenyúlt képekkel hirdet. A képekre érdemes google képkeresővel rákeresni, ha nem talál semmit, akkor nem biztos, hogy csaló, ha máshonnét lopta, meg is találod, hogy honnan. Kérj még több fényképet a kiszemelt termékről, ha leráz, hogy nem, akkor inkább ne vásárolj tőle. Az is gyanús, ha csak postázást/csomagküldést vállal, személyes átvételt nem. Ha gyanúsan alacsony áron hirdet felkapottabb, márkásabb cuccokat, akkor is gyanakodásra ad okot! Vagy ha a város, amit megadott, Aba, Abaújlak és a társai, és más jel is utal arra, hogy gyanús, akkor semmiképp se vásárolj tőle, mert a csalók a legördülő városokból általában az elsők közül választanak, és az mindig valamelyik Aba, sokat nem foglalkoznak vele, amit elöl kidob a rendszer, azt szokták választani. Végül ha megadja az adatait, akkor vesd össze a fórumban a feketelistában található adatokkal, mert könnyen lehet, hogy egy régi csalóba botlasz éppen!
2021 02 05
> lacrymosa: > Érdemes megnézni, hogy a termékeit nagyjából ugyanazon háttérrel fotózza-e, ha mindegyik más és más, akkor gyanakodhatsz, hogy csak lenyúlt képekkel hirdet. > A képekre érdemes google képkeresővel rákeresni, ha nem talál semmit, akkor nem biztos, hogy csaló, ha máshonnét lopta, meg is találod, hogy honnan. > Kérj még több fényképet a kiszemelt termékről, ha leráz, hogy nem, akkor inkább ne vásárolj tőle. > Az is gyanús, ha csak postázást/csomagküldést vállal, személyes átvételt nem. > Ha gyanúsan alacsony áron hirdet felkapottabb, márkásabb cuccokat, akkor is gyanakodásra ad okot! > Vagy ha a város, amit megadott, Aba, Abaújlak és a társai, és más jel is utal arra, hogy gyanús, akkor semmiképp se vásárolj tőle, mert a csalók a legördülő városokból általában az elsők közül választanak, és az mindig valamelyik Aba, sokat nem foglalkoznak vele, amit elöl kidob a rendszer, azt szokták választani. > Végül ha megadja az adatait, akkor vesd össze a fórumban a feketelistában található adatokkal, mert könnyen lehet, hogy egy régi csalóba botlasz éppen! Köszönöm a választ!:)
2021 02 05
Szia! Én a helyedben megkérdezném az utánvétet, hátha esetleg ott kiderül valami, a csalók általában kézzel-lábbal tiltakoznak ellene. Sajnos azért mert nincs visszajelzése nem feltétlen csaló, nekem sincs, mert még nem vásároltak tőlem sajnos semmit.
2021 02 05
> alycia: > Szia! Én a helyedben megkérdezném az utánvétet, hátha esetleg ott kiderül valami, a csalók általában kézzel-lábbal tiltakoznak ellene. Sajnos azért mert nincs visszajelzése nem feltétlen csaló, nekem sincs, mert még nem vásároltak tőlem sajnos semmit. Nem minden esetben, ugyanis jóhiszeműen átveszed, de a várt cucc helyett mondjuk fél téglát vagy kutya alá való rongyokat küld, szóval azzal is át tudnak verni.
2021 02 05
Annyit megjegyeznék, hogy hiába beállítom a várost és elmentem, Aba marad. Nem tudom miért! 🤷🏼‍♀️ Úgyhogy ez nem minden esetben gyanús jel.
2021 02 05
> szandi04: > Annyit megjegyeznék, hogy hiába beállítom a várost és elmentem, Aba marad. Nem tudom miért! 🤷🏼‍♀️ > Úgyhogy ez nem minden esetben gyanús jel. Azért írtam, hogy ha Aba...stb és más jel is utal arra, hogy esetleg gyanús, akkor tuti csaló :)
2021 02 05
> lacrymosa: > > alycia: > > Szia! Én a helyedben megkérdezném az utánvétet, hátha esetleg ott kiderül valami, a csalók általában kézzel-lábbal tiltakoznak ellene. Sajnos azért mert nincs visszajelzése nem feltétlen csaló, nekem sincs, mert még nem vásároltak tőlem sajnos semmit. > Nem minden esetben, ugyanis jóhiszeműen átveszed, de a várt cucc helyett mondjuk fél téglát vagy kutya alá való rongyokat küld, szóval azzal is át tudnak verni. Igazad van. Sajnos manapság már bármit bevetnek a csalók, és sehogy sem tudunk ellenük védekezni..
2021 02 06
> alycia: Azt az oldalt is megértem, aki meg utánvételt nem szeret használni, mert ha a másik fél nem veszi át a csomagot, te elbuktad a feladás költségét. Még kompromisszumot lehet kötni, hogy csak a feladás költségét kéri valaki előre, a többit utánvétnél kifizetni. De érdemes józan ésszel is átgondolni, és kicsit "nyomozni" a másik fél után. Lehet olvasni horror sztorikat a neten, hogy ha kaptak is csomagot, akkor szemetet, rongyokat, mobil helyett egy pakli kártyát...stb-t kaptak, szóval figyelni kell. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor lehetőleg a közelből szemeljünk ki valakit, akivel személyesen is lehet találkozni, főként nagyobb értékű holmik vásárlásakor. Párommal esett meg jófogáson egy háztól-házigos vétel során, hogy kerékpárt vásárolt, a képeken pöpec, fasza kis járgánynak tűnt, aztán miután átvette és kipróbálta, akkor derült ki olyan dolog, ami a képen nem látszódott, hogy szar volt a váltó, akadozott a kerék, szóval visszaküldte és így bukott 5000 ft-ot, tanulópénznek jó volt (pedig én akkor elleneztem, hogy személyes kipróbálás helyett házhoz hozatja). Meg egy észrevétel: ruhát, bicót, könyvet...stb. bármit érdemes olyantól venni, aki elölről és hátulról is tesz fel, vagy kérésre küld a másik oldalról képet! A gyereknek néztünk legutóbb bringát, és meg is történt a személyes találkozás az eladóval, igen ám, csakhogy a vázról a festék egy helyen le volt verve, a lámpa sérült, de ez fényképen nem látszott, később visszanéztük, hát pont úgy volt mindig fotózva, hogy a hibák ne látszódjanak... Szóval vannak cselesebb eladók, akik a szart is rá akarják sózni az illetőre. Így nem is vettük meg. Ha lehet, kérjetek mindig több képet a kiszemelt holmiról!
2021 02 06
Ha ugyanabban a városban laktok, személyes átvételt javaslok. Egyből kiderülne az esetleges turpisság 😉
2021 02 10
Utánvéthez annyit, hogy eladóként sosem megyek bele. És nem azért mert csaló lennék. Egyszer buktam azzal, hogy nem vették át a terméket, el is tűnt a vevőm, ráadásul a termék nem sokkal többe került mint az utánvétes pk, szóval megvolt a tanulópénz és én még egész olcsón megúsztam. Igaz ez régi story. Szóval én ezért vagyok ellene. Csak előre utalás után küldök mindent, ha kell küldök még fotót vagy mérek, ha a személyes átvétel nem megoldható. Amúgy szerintem is a személyes átvétel a legjobb, csak ez leginkább a budapestieknek oldható meg. Kicsi az esélye hogy valaki pont idevalósi, aki kinéz nálam valamit gardrobcserén. :)
2021 02 10
Jaja, az utánvét se 100% egyik oldalról sem, van, hogy emberi szemétség miatt, de van, hogy pl. betegség vagy váratlan események miatt nem tudja az illető átvenni, te meg busz rajta.
2021 02 10