Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

Mindennapi ügyek /

Társadalmi ügyek /

Maszkból haszon

Sziasztok! Jelenleg rengeteg otthon készített maszkot árusító ember van itt az oldalon, van amelyik 1000 ft feletti összegekkel és őszintén elmondom a véleményem. Szerintem undorító ebből a helyzetben, hogy van aki pénzért adja el a maszkot. Egyrészt még mindig elsősorban a betegnek kell hordani, másrészt ha valaki segíteni akar akkor tegye önzetlenül és most ne a pénzt akarja ezzel lehúzni másról. Szerintem ez felháborító és törölni kéne az összes ilyen hirdetést.
2020 03 29
Nekem ezzel kapcsolatban kettős érzéseim vannak. Egyrészt megértem és osztom is a nézeteidet. Ugyanakkor pont a múltkor láttam egy riportot az egyik nagy / felkapott divat cégről, ami most teljesen csődbe menne, ha nem kezdtek volna el divatos maszkokat varrni a varrodáikban és azt árulni - kulturált árakon ( Ha megszűnt volna a cég cakkumpakk, az több száz varrónő elbocsátásával járt volna ). Több "mezei" (otthoni vállalkozó, kicsi cégnek bedolgozó) varrónő is kényszer szabadságon van most (és még hónapokig), mert ilyenkor senki nem varrat és vásárol semmit - ugyanakkor nekik is pénzbe kerül az ennivaló, a rezsi és az orvosság - szóval ennek van egy ilyen oldala is. Van olyan divatcég, aki minden maszk eladása után +1 darabot INGYEN felajánlott az egészségügyi dolgozóknak . Sose lehet tudni ki mit miért csinál, ez az időszak gazdaságilag is megterhelő, szerintem kicsit legyünk türelmesebbek egymással. Akinek van lehetősége rá hogy vegyen az vegyen, akinek nincs annak készítsünk ingyen (én utóbbit tettem)
2020 03 30
Az elrugaszkodott maszk-árak valóban sokszor tolják fel az ember szemöldökét. Nem a túlélni próbálókkal van a gond, hanem a nyerészkedőkkel ... Hiányzik a szabályozás. Az olyasféle szabály mint, amit az előttem szóló KacatCica is megemlített egy bizonyos divatcégről, hogy x mennyiségű maszk-eladás után legalább egy jut az egészségügyben dolozóknak például ... vagy annak, aki rászorul. Ennek és a hasonló win-win helyzetet teremtő gondolkodásnak kellene a többségben lenni és így eltűnnének a nyerészkedők! (Hozzáteszem "béke" időben is!) Azzal teljesen egyetértek, hogy nem tudhatjuk, hogy ki miből él és ki miért kényszerül olyan extrém áron adni egy-egy maszkot ... A gazdaságnak is túl kell élnie ezt a helyzetet, mert különben elszabadul az anarchia és azt senki nem szeretné. Nem megnyugtatásképpen írom, de találtam egy dél-koreai céget, akik pontosan 6167 Ft-ért árulnak otthon készített maszkokat!!! Innen nézve sokkal szebb a mi helyzetünk, nem? :)
2020 03 31
Idősebb nővérem varrónő, önkéntes alapon rengeteg maszkot varrt, a környékbelieknek, a munkahelyére is juttatott, egyedül gumipántba fektetett bele, mert az nem volt neki elég. Nekünk is jutott belőle. De pl. nálunk is fognak osztogatni ingyenes textil maszkokat a településen (kis faluban lakom), összedobták a helyi önkéntesek, amijük volt és meg is valósították. Gondolom sok embernél van lyukas lepedő, függöny, póló, amiket max takarító rongyként hasznosítanak, remek alkalom ez, hogy feltúrjuk a sok lomunkat, és igazi kincsekre bukkanjunk, hátha egy közeli rokon vagy ismerős tud varrni, és fel tudja használni. Az oké, hogy eddig is lehetett patikában, meg weboldalakon kapni mindenféle maszkot x áron, de az, hogy 100-200-300 szoros áron árulják manapság a veszélyhelyzet alatt, az már gyomorforgató! Sok ember nem tud távmunkát végezni, de ha leállás van náluk, nyilván nem fizetnek nekik, vagy már ki is rúgták őket, azoknak minden forint számít! A nyerészkedők meg remélem gyógyszerre fogják költeni a pénzüket!!! :@
2020 04 01