Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

A felhasználók számítanak /

Beszélgetések az oldal használatáról /

Csere/árkülönbség?

Arra lennék kíváncsi, hogy kinek mi a véleménye. Tegyük fel nekem van egy márkás pulóverem és 500 ft-ért árulom, mire valaki rám ír csere ügyben és én kinézek nála egy 1500 ft-os pólót. Ő persze utána vissza írja, hogy így nem lesz jó, mert hogy árkülönbség van. 1-et adok 1-et kapok elven szeretném cserélni, mivel nem látok a két ruha között lényeges különbséget (se minőségben, se márkában, meg sehogy). Mindkettő jó állapotú, mindkettő márkás, akkor mi a baj? Persze, ha "10.000 ft-os", meg vadi új, vagy az egyik kínai a másik márkás, az egyik egy sima a póló, a másik meg egy estélyi, tehát nyilván látható különbség van akár kép alapján is a kettő között, akkor eszembe se jut, hogy olyat kérjek cserébe. De ha kb két átlagos hétköznapi viseletről van szó, és nyilván nem kereskedni akarok rajta, ha már cserélem, akkor mi van ha esetleg én alul értékeltem, ami egyébként többet érne vagy ő árazta túl, ami nem ér annyit? Mi vagy ki dönti el, hogy bármelyik is jobb a másiknál? Neki az kell, nekem ez és ennyi. Adott csere partnerem szerint itt ilyennel még nem találkozott, illetve az eddigiek akikkel ő cserélt, akár a 200 ft-os különbséget is elkérték és ez így etikus. Én ebben nem értek egyet, szerintetek?
2016 07 21
szerintem teljesen igazad van!és az a legrosszabb szerintem még hogy valaki hirdet valamit valamennyiért de ha cserét szeretnél az már nem ezer forint hanem három.... vicc ez amúgy
2016 07 21
Igen, sajnos az is gyakori eset.
2016 07 21
Velem is fordult már elő hasonló és mindig értetlenül álltam ellőte,ugyanis a kiírt ár minden esetben szubjektív! Ezért én álltalában úgy nézem,hogy az eszmei érték kb azonos legyen,tehát pl 2 felső simán cserélhető,tök mindegy ki mennyiért adná. Ráfizetni én nem nagyon szeretek,szerintem értelmetlen,főleg mivel általában pont a pénzmozgást akarjuk elkerülni. Ki lehet tapasztalni,kinek mi a hozzáállása ezekhez,én úgy gondolom olyannal érdemes cserélni,aki hasonlóan gondolkozik mint te. :) Illetve ha van valami drágább holmi,amit nem akarsz akármiért odaadn/cserélni,azt érdemes ahhoz a leíráshoz hozzáadni szerintem,és így tudsz felesleges köröket megspórolni. :)
2016 07 22
Én is cserénél az értékét veszem figyelembe és nem az árakat. Azért próbálok úgy cserélni, hogy nagyjából az árak is hasonlóak legyenek, pár 100 Ft eltéréssel maximum. Egyszer volt, hogy megbeszéltem egy lánnyal a cserét amit én kezdeményeztem. Kiválasztotta nálam mit szeretne amire rábólintottam. 200Ft-al volt több az enyém, én annyival nem szoktam szórakozni hogy azt ki kéne fizetnie, nem is tértem ki rá a levelezésben, csak hogy nekem megfelel. Amikor találkoztunk magától mondta, hogy ugye az enyém több volt és azt kifizetné, én persze mondtam hogy dehogy is, hagyja csak, mert amúgy is nekem nagyon tetszett amit cseréltünk és ő is meg volt elégedve. Ilyenkor felesleges ennyin garasoskodni. Csereügyben azért volt negatív élményem is, inkább megvettem a kiszemelt felsőket, mert irreális cserét szeretett volna a lány. Azért mert elköltöztem és Pesten nem tudok már rugalmas lenni, attól még nem kéne feltételeket szabni, hogy csak "ezekre" cseréli és csak úgy hajlandó "ott" találkozni. Bezzeg amikor már megvettem a felsőit el tudott jönni arra a helyre amit előzőleg írtam neki.
2016 07 22
Én jobban szeretem a kiírt árat figyelembe venni cserénél, ha valaki ír cserére, csak abban az árban nézek dolgokat, persze azért rugalmas vagyok valamennyire, és én is elvárom, hogy ne kelljen 300ft-ot ráfizetni. Volt olyan, hogy én fizettem rá cserénél, többet, mint a különbség, mert így is úgy éreztem megéri, és amúgy is szimpi volt a lány. De volt olyan, hogy én kettőt kaptam egyért, pedig a kettő összeadva sem érte el az általam megszabott árat, de mindketten örültünk a végén. Nemrég volt olyan, hogy kinéztem egy felsőt, (boltban leárazva 1500, csak itt nincs a méretemben, ő többért adta) és ő választott egy nadrágot, a kiírt ár között 1000ft volt, és megkértem fizessen rá, így nemet mondott, ami rendben is van. Egyébként akkor érdekes még a csere dolog, amikor a súly között van különbség. pl felső-cipő, és a posta nagy különbség lesz. Amúgy még mindig nincsenek rossz tapasztalataim, szerencsére :)
2016 07 22
Sajnos ezt sok helyen láttam már én is. Hirdetnek mondjuk egy felsőt, 2000 Ft-ért, majd odaírják, hogy csereérték +1000 Ft. :D Nem is értem ezt a hozzáállást....Most akkor az én ruhám csereértéke is emelkedik? :D Semmi értelme....Pólót pólóért, nadrágot nadrágért, ez a legegyszerűbb. Amúgy nekem se sikerül mindig azonos értékben választani, de akkor mondjuk egy ruháért adok két felsőt. Vagy van, hogy a másiknál nem találok már semmit, ami az enyémmel egyenértékű és akkor nem foglalkozok azzal a 200-300-400 Ft-os különbséggel.
2016 08 11
Ilyen eladókkal én is mindig találkozom, és meg is lepődöm. Kedvem lenne olyankor gyorsan átárazni a terméket egy irreális árra (pl 10ezer) és odavágni, hogy oké, mostmár te jössz nekem plusz 7-8 ezer forinttal. Velem cipővel esett meg, hogy egy lány írt cserére, kinéztem nála az egyetlen cipőt, ami szintén márkás volt és mondtam, hogy cseréljük el. Az érték mindkettő cipőnél 15ezer körül volt, és az övénél még kérdőjeles is volt, hogy egyáltalán eredeti-e (sok belőle itt a replika, távoli képö volt róla). Mondta, hogy neki nem jó úgy, még adjam oda xy felsőt is, mert szerinte az én cipőm csak 10ezer boltban. Belinkeltem neki az oldalon a hivatalos árat, (egyébként a cipő egyszer sem volt rajtam, mert kicsi lett, az övé állítólag keveset viselt, de ugye a kép távoli volt) mondta, hogy oké, akkor berakja a cipő mellé a pénzt. Mondtam, hogy én azt nem szeretném, mert sok rosszat hallottam már a postáról, inkább fizesse be a bankban, erre mondta, hogy neki így nem kell egyik sem. Mivel nem történt adás-vétel nem lehet megmondani, de valahogy úgy érzem jól jártam :D
2016 08 22