Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

gardrobcsere.hu /

Segítség az oldalon /

Az adás - vétel törvényi szabályozása

Kedves Mindenki! Rengeteg cikket elolvastam már, törvényeket kerestem, viszont sehol nem találom azt, hogy pl. a gardróbcserés adás - vétel dolog adómentes - e. Valaki tud ezzel kapcsolatban valamit? Kell az itt eladott dolgok után adót fizetni, vagy az ilyen eladásból származó pénz adómentesnek számít? Köszönöm! :)
2016 09 18
Szia! Amíg nem üzletszerűen csinálod (tehát nem azért veszed a holmikat hogy itt drágábban továbbadd) akkor egy évben 600 000 ft bevételig adómentes. Ez a személyi jövedelemadóról szóló törvényben van (1995. évi CXVII. törvény, 58 §) Amúgy nem vagyok jogász, szóval ha van itt valaki jobban hozzáértő akkor nyugodtan javítson ki, ezt én is csak egy félévnyi jogi ismeretek tudásomat felhasználva kerestem meg a magam megnyugtatására :D
2016 09 18
Köszönöm, most megnyugodtam :D
2016 09 18
Sziasztok! Nem pont ehhez a témához kapcsolódik, de máshol nem kaptam rá választ (itt a gardrobon). Miért irják sokan, hogy nem küldenek utánvéttel? Rossz tapasztalototok van? Nem veszik át a vevők az árut, vagy úgy drágább? Új vagyok itt, köszi a választ!
2016 09 18
> MartaBorsos: > Sziasztok! Nem pont ehhez a témához kapcsolódik, de máshol nem kaptam rá választ (itt a gardrobon). > Miért irják sokan, hogy nem küldenek utánvéttel? Rossz tapasztalototok van? Nem veszik át a vevők az árut, vagy úgy drágább? > Új vagyok itt, köszi a választ! Szia! A kérdéseid meg is válaszolják miért nem szeretik általában az utánvétet :) Jóval drágább így feladni a csomagot (kb. másfél-kétszer annyiba kerül). Ez persze nem az eladónak rossz, hanem a vevőnek, de velem sajnos előfordult hogy a címzett nem vette át, így nem kevés pénzt buktam rajta (a postaköltséget, meg még valamennyi pluszt, hogy visszaküldjék nekem a csomagot) Szóval drága is, és én pl. nem szívesen bízok meg egy olyan vevőben itt az oldalon, akinek nincs, vagy alig van értékelése (és többnyire az ilyenek kérik utánvéttel, nem a tapasztalt felhasználók)
2016 09 18
Köszönöm szépen. :-)
2016 09 18
> lorinczkriszta: > Szia! > Amíg nem üzletszerűen csinálod (tehát nem azért veszed a holmikat hogy itt drágábban továbbadd) akkor egy évben 600 000 ft bevételig adómentes. > Ez a személyi jövedelemadóról szóló törvényben van (1995. évi CXVII. törvény, 58 §) > Amúgy nem vagyok jogász, szóval ha van itt valaki jobban hozzáértő akkor nyugodtan javítson ki, ezt én is csak egy félévnyi jogi ismeretek tudásomat felhasználva kerestem meg a magam megnyugtatására :D A NAV ügyfélszolgálaton is ezt mondták.
2016 09 20
Sziasztok! tud valaki segíteni? 1.A felhasználónevemet meg tudom változtatni? Mert már megbántam, hogy a teljes nevem odaírtam. Úgy látom a többség valamilyen fantázia nevet használ. 2. A profil beállításnál van egy olyan, hogy a bolt neve. De oda hiába írok bármit, az nem jelenik meg sehol . Ennek mi az értelme? köszi
2016 09 20
> MartaBorsos: > Sziasztok! > tud valaki segíteni? > 1.A felhasználónevemet meg tudom változtatni? Mert már megbántam, hogy a teljes nevem odaírtam. Úgy látom a többség valamilyen fantázia nevet használ. > 2. A profil beállításnál van egy olyan, hogy a bolt neve. De oda hiába írok bármit, az nem jelenik meg sehol . Ennek mi az értelme? > köszi Felhasználónevet nem tudsz változtatni, ez már úgy marad. Amit tenni tudsz, kéred a profilod törlését, és új profilt készítesz.
2016 09 21
Ha jól emlékszem nem olyan rég valaki nevet akart változtatni, azt ajánlották neki hogy írjon az adminnak, de nem tudom hogy végül sikerrel járt e. Mivel még nincs visszajelzésed, egyszerűbb ha létrehozol egy új profilt ahogy előttem is írták. A bolt neve az oldal megújulása előtt megjelent a profilodon, most viszont már nincs feltüntetve (legalábbis én sem látom sehol)
2016 09 21
Köszönöm Kriszta a válaszaidat. Már csak egy kérdesem, ha már ilyen aranyosak vagytok. :-) Biztos hülye kérdés. tehát ha töröltetem a profilom, nyilván az eddig felrakott dolgaimat újra fel kell "pakolni" ugye?
2016 09 22
Nincs mit :) Szerintem igen, újra fel kell raknod. Bár tegnap azt írta az admin hogy lassan helyreáll a rend, szóval lehet hogy érdemes lenne írnod neki, hogy kérnéd a neved megváltoztatását, hátha van ilyen lehetőség, és akkor a termékeid is fentmaradnának.
2016 09 22
Sajnos nincs olyan lehetőség, hogy megváltoztatsd a nevedet. Ilyen helyzetben az admin e-mailjere kell kuldened egy uzenetet hogy kéred a profilod törlését es új névvel egy újat csinalsz 😊 Mar volt régen egy ilyen topik ugyhogy tudom hogy sajnos senki sem tudta megvaltoztatni az eredeti nevet amit regisztrációnál megadott 😊
2016 09 27