Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

gardrobcsere.hu /

Segítség az oldalon /

Segítség! Postázást hogy oldjam meg?

Ma fel akartam adni egy csomagot ajanlott csomagként es a postas kozolte velem hogy ez igy nem mukodik es 1500 ft-ert tudjak csak kiszallitani. Vittem a zold szelvenyt kitoltve aztan osszegyurte es kidobta.. azt mondta ez mar nem ervenyes 2017.-tol.. azta most felmentem a Magyar Posta oldalara, ahol ki van irva hogy ervenyes 2017. 1. 1.-tol. Ugyanugy szerepeltek a szabvany level es nem szabvany level sulyonkenti arai. Ott voltbaz ajanlott level is, minden ugyanúgy. Mégsem fogadtak el. Valaki tudna nekem segiteni, hogyan postazzam el? Tenyleg nem letezik mar ez az ajanlott levellel valo postazas?
2017 01 12
Szia! Most már meg van adva, hogy mekkora lehet a mérete az ajánlott levélnek, azon felül már csak csomagként tudod feladni, minimum 1490 ft ért. Én javaslom hogy mpl autonatába küldd el ha lehetséges, az csak 490 ft :") Remélem ez segít valamit :")
2017 01 12
Koszonom :) es ez az mpl automata hogy mukodik?
2017 01 12
Vagy - ahogy azt már írták előttem is - kérd postán maradóra. Nincs mindenhol automata, vagy totál kiesik (mint pl. nekem). Igaz, így nem kap értesítést a címzett, hogy jött valami küldeménye, de ha megírod, hogy mikor adtad fel, akkor tud érdeklődni a postáján 3-4 nap múlva.
2017 01 13
Amúgy, kicsit off, de hogyan jött ahhoz a postai dolgozó, hogy összegyűrje a te szelvényedet? Inkább fel kellett volna világosítania a lehetőségeidről! Ezt nekem is csak egy kis huza-vona után tették meg. Borzasztó a postai dolgozók hozzáállása, tisztelet a kivételnek (mert olyan is van, a postásunk:)). Pl. a nyáron rendeltem méhanyákat külföldről, 40 000 Ft volt darabja. Erre mit csinál a helyettesítő postás? A 40 fokba bedobja, át a kerítésen, mindenféle értesítés nélkül. Holott volt rajta több matrica, érthetően, élő állat, élő méh! Egy el is pusztult, és én meg reklamálhattam nyugodtan, de hiába.
2017 01 13
Szia! Ettől az évtől már nem lehet feladni bármilyen méretű borítékot vagy dobozt levélként. (A posta honlapján fent vannak a küldemény méreteire vonatkozó információk.) A csomagküldés alapdíja meg 1490ft. Viszont ha a vaterafutár honlapján rendeled meg az MPL szolgáltatást kicsit tudsz spórolni. Ki kell tölteni a címiratot, kinyomtatni és azzal együtt vinni a csomagot a postára. Így 2kg-ig a házhoz szállítás 1090ft, postára pedig 990ft.
2017 01 14
Én a vaterafutár oldalán a DPD futárt ajánlom. 1040ft 3kg-ig. 17:00 óráig leadod a rendelést és másnap megy a futár a csomagért és következő nap kiszállitja a címzetnek. Ki se kell mozdulnod. Bárhova kérheted akár melóhelyre is ha nem tartózkodsz otthon.
2017 01 14
Köszönöm mindenkinek a választ, és a linket! (: Méhészlány, ezt sajnálattal hallom, sajnos én is többször tapasztaltam már a postások remek hozzáállását a dolgokhoz :/
2017 01 15
Nagyon bosszantó,hogy emelkedtek a díjak, de azért lássuk be, hogy azért van amiben igaza van a postának (hangsúlyozom postának, mert néhány kézbesítő hozzáállása tényleg elszomorít), mert többek között a mi adás-vételeinknek is köszönhető, hogy megszüntették az ajánlottként történő "csomag" feladást. Egyszerűen azért mert "nekünk köszönhetően" sokkal több "ajánlott levelet" kellett kikézbesiteni házhoz, amik gyakorlatilag tartalmuknak és méretüknek köszönhetően megfeleltek a csomagnak. Tényleg nem volt egyszerű a házhoz szállitás a megnövekedett "forgalomnak" köszönhetően. Ezt azért lássuk be. Meg lehet figyelni,hogy az utóbbi években nagyságrendileg megnövekedett a futárszolgálatok munkája is. Ami nekünk "üzlet" , az nekik sokkal több munka. Persze ezzel nem akarom védeni azokat akiknek a hozzáállása negativ, de nyilván nekik sem könnyű. Amúgy meg várható volt, hogy a megnövekedett forgalomnak előbb-utóbb áremelés lesz a vége. Higyjétek el, én sem örülök, mert ezzel a kis összegű termékeket már senki nem fogja megvenni ilyen szállítási díjak mellett. en
2017 01 15
Tény, hogy az ajánlott levél több munkát jelent a postai dolgozóknak. Hozza a postás, becsenget, ha nem talál otthon senkit írjon értesítőt, érte kell menni a postára, ott szintén igazolni kell, hogy átvetted. Ehelyett egyszerűbb az automatás dolog, ahol megkapod az sms-t, ha megérkezett a csomag és bármikor érte mehetsz.
2017 01 15
NEm is igazán az "ajánlott levélen" van a hangsúly, hanem azon, hogy az "ajánlott levélként" feladott áruk mérete, súlya roppant változó lett és egyszerűen "fizikailag" plusz munka a postásnak a kiszállitás. Gondoljatok csak bele, hogy eddig kijárt egy nagy táska levéllel ..stb, most meg a különböző méretű és súlyú plusz csomagokat is ki kellett kézbesiteni, aztán hameg nem fért bele a postaládába visszacipelni a postára. Ez azért plusz teher volt nekik. Amúgy én sosem díjaztam, ha megpróbálták belegyömöszölni a postaládába a megrendelt terméket, sokszor kockáztatva ezáltal a termék épségét. Én gondolom, hogy ez is szerepet játszott abban, hogy megszüntették ezt a fajta kézbesítést. Persze nyilván "anyagilag" is jobban jártak, mert ez egy fajta áremelés is.
2017 01 15
Nekem a mai postai kalandom egy sapka bojt miatt volt, 10dkg volt a levél és minimálisan kidudorodott a bojt, így közölték, hogy csak csomagként megy csak el..Így szépen megköszöntem a segítséget és átbattyogtam egy papírboltba ahol van dpd futár, így amit eddig régebben 5-600 Hufért adtam fel most 1300.- volt :) mivel a városban nincs foxpost így sajnos a jelek szerint a nagyobb- nehezebb cuccokat majd így kell feladnom. Az a baj hogy a postán ember hiány van, és elképesztően le vannak terhelve a postások, de annyian használják a postát..miért nem tudnak béremelést adni nekik? Így most az lesz hogy a szállítók (már ha van eszük) jó kis üzletet csinálhatnak ezzel. A posta csak maga alatt vágta a fát ezzel.
2017 01 17
> Tunde33: > Nekem a mai postai kalandom egy sapka bojt miatt volt, 10dkg volt a levél és minimálisan kidudorodott a bojt, így közölték, hogy csak csomagként megy csak el..Így szépen megköszöntem a segítséget és átbattyogtam egy papírboltba ahol van dpd futár, így amit eddig régebben 5-600 Hufért adtam fel most 1300.- volt :) mivel a városban nincs foxpost így sajnos a jelek szerint a nagyobb- nehezebb cuccokat majd így kell feladnom. Az a baj hogy a postán ember hiány van, és elképesztően le vannak terhelve a postások, de annyian használják a postát..miért nem tudnak béremelést adni nekik? Így most az lesz hogy a szállítók (már ha van eszük) jó kis üzletet csinálhatnak ezzel. A posta csak maga alatt vágta a fát ezzel. Meg alattunk is..( mert ugyan ki fog fizetni egy 500 Ft-os termékért + 1500 Ft szállitási dijat?:(
2017 01 17
> Encibab: > > Tunde33: > > Nekem a mai postai kalandom egy sapka bojt miatt volt, 10dkg volt a levél és minimálisan kidudorodott a bojt, így közölték, hogy csak csomagként megy csak el..Így szépen megköszöntem a segítséget és átbattyogtam egy papírboltba ahol van dpd futár, így amit eddig régebben 5-600 Hufért adtam fel most 1300.- volt :) mivel a városban nincs foxpost így sajnos a jelek szerint a nagyobb- nehezebb cuccokat majd így kell feladnom. Az a baj hogy a postán ember hiány van, és elképesztően le vannak terhelve a postások, de annyian használják a postát..miért nem tudnak béremelést adni nekik? Így most az lesz hogy a szállítók (már ha van eszük) jó kis üzletet csinálhatnak ezzel. A posta csak maga alatt vágta a fát ezzel. > Meg alattunk is..( mert ugyan ki fog fizetni egy 500 Ft-os termékért + 1500 Ft szállitási dijat?:( Hát na ez az ...Írtam is gyorsan a foxpostnak, hogy legyenek olyan cukik és hozzák vissza Ceglédre a szekrénykéjüket :D
2017 01 17
Na újabb történet: Ma a postára mentem és direkt megnéztem a méreteket egy kb A/5 méretnek megfelelőre becsomagolt felsővel, ami kicsit vastagabb volt a 2,7cm-nél kb 3cm..ismét közölték hogy ez már bizony csomag.. A posta oldalán a kitétel még mindig a max 2kg a súlyhatár..de egy 10dkg, 3cm vastag cucc már csomag :D nem a súly a lényeg (meg persze bizonyos méretekig a méret is ez OK)de ez a csomag még simán beférne egy postaládába, arról nem is beszélve hogy ajánlottan küldtem eddig mindig, vagyis nem csak úgy bedobja a postás.. Kérdeztem a főnöknénit, hogy akkro most mégis mit csináljak egy kis felső van benne összehajtva, mondta hogy tegyem nagyobb borítékba és ne hajtsam össze ..Holnap újra próbálkozom egy laposra csomagolt "levéllel"..ha nem megy indítok egy saját logisztikai céget és erre fogok specializálódni, hogy kis csomagokat elérhető áron szállítok :D ANTIPOSTA lesz a neve :D
2017 01 19
1 2