Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

gardrobcsere.hu /

Segítség az oldalon /

Csere üzlet biztonságosan? Hogyan?

Sziasztok! Van itt jópár rutinos eladó. Segítenétek nekem, hogy cserét hogyan lehet a legminimálisabb kockázattal lebonyolítani? Nekem elég rizikósnak tűnik a dolog. Ti hogyan szűritek meg, hogy kivel cseréltek?
2015 10 21
Szia! Én mindig megnézem a partner értékeléseit. Ha nincsenek, vagy csak nagyon kevés, esetleg vegyesek, akkor inkább csak személyes találkozóval érdemes próbálkozni, ahol megnézheted, mit kapsz. Ha az értékelések alapján megbízhatónak tűnik az illető, akkor lehet hagyatkozni a postára. Én szinte mindig egy napon adtam fel a cserepartnerrel, így nagyjából egyszerre kapjuk kézhez a termékeket. Csak ajánlottan érdemes postázni, így nyomkövetőszámmal ellátják a csomagotokat. Nekem sokat számít az első benyomás is az illetőről, hogy hogyan kommunikál. Aki tőszavakban, vagy nagyon ritkán, az számomra nem túl bizalomgerjesztő. Remélem tudtam segíteni :)
2015 10 21
Szia! Már nagyon sokat cseréltem, személyesen, de legtöbbet postán keresztül. Én is megnéztem az értékeléseket mindenkinél és csak akkor mentem bele ha láttam hogy már korábban cseréltek vele, vagy pozitív visszajelzései vannak. Két oldalú a dolog én mindig megbízok a partnereimbe és kopp kopp eddig sikeresek voltak és remélem azok is lesznek. :) Remélem segítettünk! :)
2015 10 21
Köszi a segítséget nektek! :) Ti hány pozitív értékeléstől tekintetek valakit megbízhatónak? Nyilván minél több, annál jobb, de ha csak egy-két értékelése van valakinek?
2015 10 21
5-10 pozitív értékelés is lehet meggyőző, ugyanakkor volt egy nagyon kellemetlen cserém egy lánnyal akinek 16 pozitívja volt, aztán velem egyidőben kb. 3 lányt akart meglopni, és végül több heti nyűglődés után kaptam egy agyonhasznált ruhát. Szerencsére mondjuk kb. 1:100 a negatív-pozitív cserék aránya nálam. Mindenesetre legyél óvatos! Minimális "megelőlegezett bizalom" és szerencse elengedhetetlen a postás cserékhez, sajnos ez ezzel jár.
2015 10 21
Köszi! Mondjuk olyan nagyon én se ugrálhatok, mert csak pár napja regisztráltam az oldalra, lassan gyűlnek az értékelések.
2015 10 21
Hát igen , de nekem már volt akinek 0 visszajelzéssel megszavaztam a bizalmat , ez igazából nagyon változó ,de igazából nagyjából már a beszélgetésből kiszokott derülni az, hogy akkor érdemes e belemenni vagy sem :)
2015 10 21
Szia! Az első kérdésedre válaszolnék. Ezen az oldalon még nem bonyolítottam cserét, de más oldalakon már igen, és nálam csere esetén kikötés a DPD futárszolgálat mindkét fél részéről. Kicsit melósabb így, viszont nincs benne rizikó, mondhatni 99%-os biztonságot nyújt, és maximum csak a cserélt termék minőségére lehet panaszom. Mindketten azonos napon rendelünk futárt, átküldjük az erről szóló bizonylatot, majd másnap mindketten kapunk a DPD-től egy e-mailt, hogy feladtak számunkra egy-egy csomagot. Ha én nem kapok ilyen e-mailt, még mindig van 24 órám a futárszolgálat visszamondására, és díjmentesen visszahozzák a másik fél számára feladott csomagom. Így max. csak 890 forintot bukok, de mivel cserélni ált. magasabb értékű dolgokat szoktam, így ez mondhatni belekalkulált rizikó, és inkább "csak" ennyit veszítsek, mint átverésnél sokkal többet.
2015 10 22
> Julcsi87: > Szia! > Az első kérdésedre válaszolnék. Ezen az oldalon még nem bonyolítottam cserét, de más oldalakon már igen, és nálam csere esetén kikötés a DPD futárszolgálat mindkét fél részéről. Kicsit melósabb így, viszont nincs benne rizikó, mondhatni 99%-os biztonságot nyújt, és maximum csak a cserélt termék minőségére lehet panaszom. Mindketten azonos napon rendelünk futárt, átküldjük az erről szóló bizonylatot, majd másnap mindketten kapunk a DPD-től egy e-mailt, hogy feladtak számunkra egy-egy csomagot. Ha én nem kapok ilyen e-mailt, még mindig van 24 órám a futárszolgálat visszamondására, és díjmentesen visszahozzák a másik fél számára feladott csomagom. Így max. csak 890 forintot bukok, de mivel cserélni ált. magasabb értékű dolgokat szoktam, így ez mondhatni belekalkulált rizikó, és inkább "csak" ennyit veszítsek, mint átverésnél sokkal többet. Ez nagyon jó ötlet! Még nem is hallottam erről! Köszi a tippet! És minden esetben 890 ft a fuvardíj? Mindegy, hogy mekkora a csomag? Ez szuper, így tényleg biztosnágos, ráadásul nehezebb dolgoknál olcsóbb is, mint a posta.
2015 10 22
Igazán nincs mit. :)
2015 10 23