Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

gardrobcsere.hu /

Segítség az oldalon /

Postai díjszabások!

Sziasztok! Nem tudom hogy mennyire vagytok vele tisztában de 2013.júliusa óta a 2,4cm-nél vastagabb BÁRMIT (boríték, doboz), csak is AJÁNLOTT levélként lehet feladni! Mai nap sajnos 2x is próbálkoztam feladni levelet a postán, s közölték velem hogy csak is kizárólag ajánlottan adhatom fel. Egy kissé meglepődtem, nem tudom ti is tapasztaltátok ezt??? köszönöm a segítséget. :)
2015 11 02
Postakész borítékra ez nem vonatkozik, de én is csak így tudtam postázni A4- es borítékot, olyan 700 ft körül volt.
2015 11 02
Postakész borítékra nem? hát ezt sem közölték velem, csak annyit mondtak hogy bármit feladok csak is ajánlottan adhatom fel.. köszönöm a segítséget! :)
2015 11 02
Sok száz csomagot adtam már fel, volt közötte cipős doboz mérető elkezdve rengetek méret és sima feladással is szoktam küldeni, de nekem a postán minden méretűt és csomagolásút elküldtek egyszerű sima levélként! Egyetlen egyszer fordul elő hogy egy másik településről szerettem volna feladni, és ott nem akarta az öreg nénike csak ajánlva feladni, hiába mondtam neki hogy ezt simával is lehet, elvittem egy másik településre ott meg elküldték sima postával. Szóval azt kell hogy mondjam, de a postán dolgozótól is függ! Ugyanis ha utána olvasol a posta oldalán súly függő hogy mi milyen postával tud elmenni. Viszont ha a postán egy olyan nénike dolgozik aki nem frissíti a tudását akkor ez történik! Tapasztalat......
2015 11 02
Igen, én most írtam egy nagyon szép levelet a magyar posta zrt.nek. elvileg mindenhol így van, ami 3cm nél vastagabb azt nem adhatod fel levélként, kizárt dolog. Ma próbáltam sok helyen, kicsit kutattam is, és találtam is jó pár finomságot : 2013.júliusa óta a 2,4cm-nél vastagabb BÁRMIT (boríték, doboz), csak is AJÁNLOTT levélként lehet feladni. A cipős doboztól elkezdve bármi féle terméke amiket küldesz az már csomagnak számít. Ha rákérdezel a posta.hu. oldalon, neked is megírják. sajnos ez van. nagyon sok helyet bejártam ma , tapasztalatból mondom, nem veszik el, csak ajánlottan. Súly alapján is nézik persze, hogy hány g os de most már a cm is nézik. :) Ez van sajna.
2015 11 02
Én pont ma érdeklődtem a postán ezek felől. Azt mondták nekem, hogy akár csomagolva legyen a dolog, akár borítékban, 2 kg-ig mindent feladhatok simán. Ez alól csak a dobozok kivételek, mert azokat automatikusan csak ajánlva lehet feladni. Én mondjuk sima A4-es borítékban szoktam feladni a rucikat, így nincs 500 Ft se. Persze van, amikor muszáj buborékos borítékban feladni a ruha mérete miatt. Az viszont drágább.
2015 11 02
Én sok helyen voltam ma, nekem egy sima levelet szerettem volna feladni, benne volt a ruha, sima levélként nem vették át, Sehol! Azt mondták hogy azért mert meghaladja a 3cm, és csak is kizárólag ajánlottan adhatom fel. MIvel ez nem levél, hanem csomag. Több helyen próbáltam feladni, sehol sem jártam sikerrel. Te hol laksz helyileg? Csak mert akk valami nagy nem stimmel...
2015 11 02
> Pzsaklin1: > Én sok helyen voltam ma, nekem egy sima levelet szerettem volna feladni, benne volt a ruha, sima levélként nem vették át, Sehol! > Azt mondták hogy azért mert meghaladja a 3cm, és csak is kizárólag ajánlottan adhatom fel. MIvel ez nem levél, hanem csomag. > Több helyen próbáltam feladni, sehol sem jártam sikerrel. > Te hol laksz helyileg? > Csak mert akk valami nagy nem stimmel... Én Keszthelyen lakok. Direkt megkérdeztem, hogy hogyan is működik az ilyen, mert ha sok lenne valamire a postaköltség és mondjuk a ruha nem is ér annyit, akkor nem fogok cserélni. Azt mondta nekem a csajszi, akinél ma feladtam ma két csomagot is, hogy addig, amíg nem éri el a 2 kg-ot, nem muszáj feladni ajánlva. Tőlem ezért is kérdezi meg mindig, hogy ajánlva szeretném vagy simán.
2015 11 02
Én is rengeteg postázáson vagyok már túl, fülbevalótól a cipőig mindent küldtem már. Igaz én csak ajánlottan postázom mivel így utána tudnak nézni ha probléma van és a vevőnek is bizonyítani tudom hogy fel lett adva. Csere során is ajánlottan küldöm a ruhákat hogy mihamarabb ottlegyen és legyen az bármi szerintem megéri azt a pár száz forintot. :)
2015 11 02
Igen, már most a postákon csak is ajánlottan veszik el a csomagokat, leveleket , kivéve ha 2,4 cm alatti a dolog. Írtam a posta.hu oldalra is, és a visszajelzés szerint Magyarországon mindenhol így van.
2015 11 03
Én is úgy jártam pár hónapja, hogy túl vastagra hagytam a csomagot és csak ajánlva vették be. Azt mondta, a nő, hogy benne van a szabályzatukban, de most már szigorúbban kezelik a dolgot (gondolom a főnökök rájuk szóltak...). És persze azért érdekes a vastagság is, mert akkor nem fér be a postaládába.
2015 11 03
Igen, nekem is ezt mondták, ill. azt hogy nem fér be a levélszekrénybe.
2015 11 04
Zsaklin, nekem eddig CSAK ajánlottan engedtek mindent feladni. Egy pulcsi, vagy nagyobb ruhadarab nem fér be vékonyabb borítékba, ezért nem is értem, hogy valamelyik lány írta, ő simán adta fel. Évek óta (munka miatt is) rendszeresen postázok, a sima levél opciót sosem ajánlották fel.
2015 11 05
> trusika: > Zsaklin, nekem eddig CSAK ajánlottan engedtek mindent feladni. Egy pulcsi, vagy nagyobb ruhadarab nem fér be vékonyabb borítékba, ezért nem is értem, hogy valamelyik lány írta, ő simán adta fel. Évek óta (munka miatt is) rendszeresen postázok, a sima levél opciót sosem ajánlották fel. szia! igen én sem értettem hogy miért írt ilyet, azóta már voltam a postán, és megkérdeztem az igazgatót pontosan, és tényleg így van már jó pár éve, hogy nem veszik el csak is ajánlottan.
2015 11 05
Ez érdekes mert nekem sem engedik simán feladni mert azt mondják ami nem fér be a postaládába rendesen azt csak is ajánlottan küldhetem!és ugye az úgy kezdődik hogy 275 ft plusz jön rá az hogy mekkora a csomag,levél 2kilóig mehet levélként de csak ajánlottan! :( akkor ezt nem értem!és akkor külön veszik a súlyt Szabványméretû 30 g-ig 145 115 Egyéb 50 g-ig 200 150 100 g-ig 270 215 250 g-ig 340 250 500 g-ig 575 450 750 g-ig 940 750 2 000 g-ig 1 190 940
2015 11 05
1 2