Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

gardrobcsere.hu /

Segítség az oldalon /

SEGITSEG..aki ert a rendorsegi ugyekhez..

Sziasztok. Valaki megtudja nekem mondani miert nem lehet feljelenteni azt aki nem kuldte el nekem a megbeszelt csomagot csere ugyben? A rendor valasza a kerdesemre igy valaszolt : Elnezest holgyem de ez ugyben nem tudok maganak segiteni mivel ruharol van szo nem penzrol es azt sem derithetjuk ki hogy maga mit kuldott hogy valoban olyan erteku darabot amit allit ez az internet vasarlas es uzletek hatranyos kovetkezmenye sajnalom de nem tudok onnek segiteni Szerintetek??:)
2016 04 17
Tenyleg csak penznel foglalkoznak vele. Es akkor is csak szabalyserteskent, nagyobb osszegnek es tobb feljelentonel lesz buncselekmeny. De meg akkor is lexarjak.
2016 04 17
Ez eleg szomoru:(igy nagyon jol jarnak!
2016 04 18
> deved04: > Ez eleg szomoru:(igy nagyon jol jarnak! Szia! Nekem a munkahelyről(!!!) lopták ki táskámat, a csoportomból a szekrényem tetejéről(!!!), acer laptop, kp, tankönyvek, kártya - kihívtuk a rendőrt, főkapitány kijött, megnézte a szekrényt, a csoportot, megkérdezte, hogy mikor történt /3 percig nem volt a csoportban senki/. Felvette az adataim, közölte, hogy tudják ki az, mert a kerületben én akkor az x. ember vagyok, akitől lopott, de "véletlenül megszökött", amikor elkapták, így nem tehetnek semmit, és ha látom, hívjam fel őket! :D :D :D 3 hónap után megkaptam a levelet, hogy megszüntették a nyomozást "ismeretlen elkövető" ellen :D Ennyit erről.
2016 04 18
Ürvözletem! Sajnos ehhez a topikhoz tudok csatlakozni. A lakásomat fényes nappal törték fel 14-15h között. Mágneskapú, heveder es a stafford kutyusom sem tartotta vissza őket. Kamera, fényképező, stb. A tv maradt csak, mert 100 hz, 109 átmérőjű volt. Igy azt nem tudták táskába rejteni. Mindent vittek es amit hagytak az nagyon durva volt. A kár felmérve kb. 1400.000.- Ft. Sajnos biztosítva nem volt, mert 2 hete költöztem oda. Kiemelt övezetbe az önkormányzat besorolási szintje szerint. Elvittek a helyszínelők 3 olyan tárgyat amiről ujjlenyomatot készítettek. Fél szóban közölve velem, hogy sosem kapom vissza őket. 3 hónap után kaptam egy végzést. Az ügy lezárva. Erre lehet számítani. Egy jó tanács! Amennyiben teheted személyes találkozó keretein belül vásárolj. En is ezt preferálom, mert igy mindenki tisztában van azzal, hogy mit, mikor, mennyiért es kitől. Nincs semmi hátulütő.👍🤗
2016 04 18
én utána jártam mivel nem kaptam meg a csomagot!egy ismerősöm a rendőrsége ilyen ügyekkel foglalkozott és mondta hogy minden esetben lehet feljelentést tenni HA van bizonyítékod arról amit mondasz ilyen pl a beszélgetésetek amiben akár a képek is szerepelnek hogy ő mit kér te mit kérsz!a felhasználó neve után is tudnak nyomozni és az ip címe alapján ők látják hogy milyen néven hova regisztrált és csalt eddig!a tvben is mutattak most egy ilyent akit csalásért elítéltek letöltendő börtönre!nem szabad hagyni
2016 04 18
Nem értek ezzel egyet! IGENIS VAN KÖVETKEZMÉNYE! Minden eseteben érdemes feljelentést tenni, mert foglalkoznak vele. Lányok ne hagyjátok annyiban, ha átvernek titeket, mert nem maradhat bűntetlenül az aki átver másokat, ráadásul, ha már több embert becsapott, akkor ha többen tesznek feljelentést komolyabban is veszik az ügyet. Szóval az én véleményem az, hogy SOHA NE HAGYJÁTOK ANNYIBAN!
2016 04 18
Nekem is az jutott eszembe, hogy bizonyítéknak ott vannak a beszélgetések, és a neten ma már könnyű IP cím alapján kinyomozni, ki lehetett. Ez akkora szemétség, hogy elvileg van"igazságszolgáltatás", aztán kibújónak meg 1000 kiskapu van. Bizonyítsd, hogy igaz, amit állítasz, hogy tényleg úgy volt. Élettársam kalauz, sok hasonló esetről mesélhetne. A talált tárgyakkal óvatosan bánik, mert egyik kollégáját például feljelentették, mert talált egy kirámolt pénztárcát személyes iratokkal, és jóhiszeműen leadta, hátha keresik, csakhogy megrágalmazták, mert a tulaj állította, hogy volt benne x összeg, amit rá akartak kenni, hogy eltűnt... Ennyi erővel ha elhagyom a táskámat, és leadja valaki a rendőrségen, még én is feljelenthetem, mert kitalálom, hogy volt benne arany-ezüst, Van Gogh kép, meg gyémántok, és biztos az lopta el, aki rátalált... Hogy mik vannak... és általában az szívja meg, aki segíteni akar.
2016 04 18
Üdvözletem Mindenkinek! Prohardver.hu elérhető jogi információk Néhány szó a jogi fogalmakról: Különbség lopás és csalás között: a csalás során a másik fél tévedésbe ejt titeket azzal, hogy pl. ígéri: az árut az előreutalt pénz ellenében elküldi nektek, holott lehet nincs is ilyen áru a birtokában, vagy azt akár többeknek is eladja, de természetesen nem küldi. Szabálysértés / vétség és bűntett: -Ha kár ér titeket az főszabályként 20.000 ft alatti összeg esetén szabálysértés akkor, ha az elkövető először csinál ilyet és csak a ti irányotokba. Ekkor nem a rendőrség jár el, hanem az illetékes önkormányzat szabálysértési ügyben. -Ha azonban ugyanezt többekkel is eljátssza a fórumon, tehát már jogi fogalommal élve
2016 04 19
Kártérítés igénylése Történhet már a büntető eljárás keretében is és történhet polgári eljárás keretében is. Ha már a büntető eljárás keretében érvényesíteni szeretnétek kárigényeteket, akkor a hatóság előtt úgy kell nyilatkoznotok, hogy "polgári jogi igénnyel is fel kívántok lépni a terhelt ellen, azaz érvényesíteni kívánjátok a titeket ért kár megtérítését még a büntetőper során". Ezt célszerű már a feljelentéskor leírni. Ekkor a bíró dönt arról, hogy foglalkozik-e a büntető per során a polgári jogi igénnyel, ha dönt a kérdésben, akkor az ítéletben kitér arra is, hogy mennyi a kártérítési összeg számotokra, amit azonnal végre is hajtanak ahogy az ítélet jogerőre emelkedik. (nem foglalkozik vele, ha az nagyon elhúzná az eljárás menetét, vagy nehézséget jelent a kiszámítása stb stb--- ekkor az ítéletében azt mondja ki, hogy az igényeteket polgári peres eljárás során tudjátok csak érvényesíteni.)
2016 04 19
Ne feledjétek, senki sem tekinthető bűnösnek mindaddig amíg a bíróság jogerős ítéletében azt ki nem mondta. Érvényes ez ebben a topicban megjelenő nevekre is. Ha csalóba ütköztök, jogi lépéseket tehettek a felelősségre vonása iránt. Mindez mit jelent számotokra?: részvételt az eljárás során sértettként; azaz el kell menni a rendőrségre amikor behívnak titeket, vagy ha feljelentést tesztek, és ott el kell mondani mi történt,át kell adni az erre vonatkozó bizonyítékaitokat (levelezés, bankszámla az átutalásról, telefonbeszélgetések időpontjai stb.). Nem kell tartani ettől, én csak normális hozzáállású nyomozóval találkoztam, úgyhogy elmondhatom, hogy a sértettekkel szemben segítőkészek, nemúgy a terhelttel szemben... Ezt követően ha a nyomozás és a rendőrségi szak lezárul, akkor el kell még mennetek a bíróságra és ott is szóban előadni a történteket, vagy nyilatkozni, hogy a rendőrségen tett tanúvallomásotokat fenntartjátok. Illetőleg kérvényezhetitek, hogy még a büntetőeljárás során a bíró döntsön a titeket megillető kártérítésről. Nektek az eljárás megindítása semmilyen anyagi kiadással nem jár. Fontos ugyanakkor, hogy a hatóság felé ha feljelentést tesztek azt ismeretlen tettes ellen tegyétek, majd a tanúvallomás során nevezzétek meg a személyt, de erre általában a rendőrségen is vigyáznak, s elve úgy veszik fel a jegyzőkönyveket.
2016 04 19
Remelem mindenki sikerrel jár. 🤗😃👍
2016 04 19
Koszonom a hasznos valaszokat. En egy terepmintas m77 kabatot kuldtem amit 11.000ft.ert arultam es egy retro melegitot amit 12.000ft.ert:)! Szemelyesen nem szeretnek vele talalkozni hisz ki tudja milyen lany..nehogy meg nekem legyen bajom belole. De ma is felkerestem egy masik rendorbacsit nem jartam sikerrel:(
2016 04 19
Jézus de naívak vagytok!!! A rendörök kiröhögnek ilyen szarokkall,ilyen dolgok nem érdeklik.Meg semmire sem mentek ha feljelentgetitek egymást,mert ez nem bűncselekménynek számít az ilxen kis dolog.Ezt mindenki maga hibája mert sokan nem tudtok üzletelni.
2016 05 10