Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

Szerelem, család, gyerekek, pszichológia /

Pszichológia /

Pánikroham

Valakinek volt már ilyene? Mit csináltatok h elmúljon?
2014 07 28
Nyílván attől függ mennyire vagy rosszul, de mindeképpen ajánlom, hogy keress fel egy pszichiátert és járjatok a végére. Alapvetően nem hiszek a gyúgyszerekben, de van az a helyzet amikor egyszerűen nincs mit tenni és amíg jobban leszel szedni kell.
2014 07 30
Én is azt gondolom, dokihoz kell fordulni, addig is a citromfá tea napi 1-2 csésze, vagy levendula, hogy kicsit múljon a szorongás
2014 07 30
Hosszan, lassan beszívni a levegőt, lehetőleg hasrekeszbe, orron keresztül és kicsit gyorsabban de mégis lassan kifújni.Ezt addig amíg nem érzed hogy jobb.Ha kell fél órán keresztül is. Ha fizikai tüneteid is vannak, mint torok szorítás, mellkas, szív, hátfájdalom, ezzel a lélegzési technikával az is lerövidíthető illetve mérsékelhető vagy akár megelőzhető. Mandarin, szegfűszeg, fahéj, levendula, narancs illóolajok, párologtatása, csukló ütőér bemasszírozása, erre különösen a mandarin és a narancs a legjobb. És keress meg egy jó homeopátiás orvost, mert ők a lelked kezelik, segíteni fognak a rád nehezedő nyomást megoldani azzal hogy megértetik veled, mi okozza. Vagyis hogy te miért is idézted elő saját magadnak ezt a tünetet, ami nem más mint a szervezeted jelzése, segítség kérése, saját magad felé. Segíthetnek sokan, de megoldani csak te tudod!Első lépés, homeopátiás orvos.
2014 10 21
sziasztok mik a tünetei a pánikrohamnak ?
2016 03 02
Az anyám komoly pánikbeteg de nem kezelteti magát csak kerüli a helyzetet. Minden agyban dől el nem kell ide gyógyszer. Az ő tünetei: pl ha a kocsiban hangos a zene képes lenne kiugorni kiabál hisztizik(:V)
2016 04 18
Csak a saját tapasztalataimat, tudom megosztani veletek. A fiam évek óta pánikbeteg (még az egyetem alatt kezdődött). Nagyon komoly orvosi, családi és baráti segitségre volt szüksége ahhoz,hogy kilábaljon ebből a betegségből. Azt tudni kell, hogy a pánikbetegség sokkal komolyabb annál mint egy egyszerü rosszullét. A beteg a pánikroham alatt nagyon komoly halálfélelmet él át, és ezzel együtt komoly fizikai tüneteket is produkál. Azt mondani, hogy ez agyban dől el ez igy nem igaz. A kiváltó okot sokszor kideriteni sem lehet, ehhez kell a szakember segitsége és ahhoz, hogy különböző terápiák segitségével minél hosszabbá tegyék a beteg tünetmentes időszakát. De ha ki is derül hogy mi váltja ki a pánikbetegséget megoldani ő sem fogja (lehet,hogy nem is lehet a kiváltó okot megszüntetni). De mindenképpen a különböző terápiák mellett nagyon fontos a család és a barátok segitsége. Az én fiam körül is volt néhány olyan barát akik mindent megtettek annak érdekében,hogy a fiam le tudja küzdeni a rohamokat. Rengeteg odafigyelésre és türelemre van szükség ahhoz, hogy segiteni lehessen a pánikbetegeken. És azt is tudni kell, hogy hosszú évek eltelhetnek tünetmentesen, de lehetnek olyan élethelyzetek amikor kisebb-nagyobb intenzitással, de újból előjöhetnek a pánikroham tünetei. Én csak azt tudom irni, hogy szakember, család, barátok segitsége nélkül a pánikbeteg ember nagyon nehéz pillanatokat élhet át. Egyedül megoldani szinte lehetetlen.
2016 04 19
Én is csak a saját tapasztalataimat tudom megosztani veletek. Én is hosszú évekig ettől szenvedtem, most a fiam is. Valószínű, vmi genetikailag öröklődő hajlam is közrejátszhat a kialakulásában. Ezen kívül gondolom, hogy traumák, környezeti hatások is. Pl. évekig, évtizedekig tartó bántalmazó kapcsolatok, kilátástalanság, stb. Akit érdekel, ajánlom R. Kelényi Angelika: Az agyam eldobom - Nő pánikban című könyvét.
2023 05 16